Hallintojohtaja: Eduskunnassa reilut 20 työntekijää altistunut koronalle, enin osa kansanedustajia – jäljitysprosessi on kuitenkin yhä kesken

Eduskunnassa tämän hetkisen tiedon mukaan reilut 20 työntekijää on altistunut koronalle, heistä enin osa kansanedustajia. Asiasta kertoo eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio STT:lle. Rauhion mukaan ei ole tiedossa, onko joukossa ministereitä.

Jäljitysprosessi on kuitenkin yhä kesken.

–  On sanottava, että se on tämänhetkinen tilanne. Se voi vanhentua. Minulle raportoidaan jäljittäjien toimesta, jos tilanne kehittyy, Rauhio sanoo.

Tieto kansanedustaja Tom Packalénin (ps.) koronatartunnasta tavoitti eduskunnan torstaina iltaseitsemän jälkeen. Altistumisten jäljitys lähti käytännössä käyntiin perjantaina aamulla.

Uusia sairastumisia ei ole Rauhion mukaan tullut eduskunnan tietoon sen jälkeen. Altistuneet ovat omaehtoisessa karanteenissa.

–  He ovat itse vetäytymässä tällaiseen eristykseen. Kyse ei ole tartuntatautilain mukaisesta lääkärin pakkotoimesta, Rauhio sanoo.

Eduskunnassa on viime keväästä lähtien ollut monia varotoimia, joilla sairastumisia ja taudin leviämistä on pyritty ehkäisemään.