Halla-aho vihjaili viranomaisharjoituksen olevan al-Holin leirin suomalaisten vastaanotto-operaatio – keskustan Kärnä vaatii anteeksipyyntöä

Isis-perheet

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii perussuomalaisia johtavalta Jussi Halla-aholta anteeksipyyntöä väärän tiedon levittämisestä.

Halla-aho vihjaili Twitterissä, että Tullin keskiviikkona järjestämä viranomaisharjoitus  Helsinki-Vantaan lentoasemalla olisi tosiasiassa Isis-perheiden al-Holin pakolaisleiriltä Syyriasta kotiutettavien suomalaisten vastaanotto-operaatio.

– Hassu yhteensattuma tuo harjoitus, kun viime viikolla liikkui epävirallisissa kanavissa tietoja, että juuri keskiviikkona odoteltaisiin tilauskonetta Erbilistä, Halla-aho muun muassa kirjoitti.

Tullin viestintäjohtaja Mika Parkkonen kertoi Iltalehdelle, että viranomaisharjoitukseen kohdistui tiistain ja keskiviikon aikana merkittävä disinformaatiokampanja. 

– Puhutaan tuhansista viesteistä ja keskusteluketjuista. Kokonaisuutta voi varmasti kutsua disinformaatioksi, johon Tulli joutui tahtomattaan osalliseksi, Parkkonen kertoo.

Kärnän mielestä on uskomatonta, että ”Suomen mahdollinen tuleva pääministeri lietsoo kansalaisia uskomaan tällaisiin foliohattuteorioihin ja käyttää lähteenään internetin syvimpiä syövereitä”.

– Aivan uskomatonta. Halla-ahon toiminta viime päivinä on varmasti herättänyt riemastusta Kremlissä, jossa Putin taputtaa iloisena karvaisia käsiään. Tällaisen disinformaation levittäminen ei nimittäin palvele mitään muuta kuin Venäjän agendaa, keskustaedustaja sanoo tiedotteessaan.

Kärnän mielestä Halla-aho on anteeksipyynnön velkaa Suomen kansalta.

– Vastuullinen puoluejohtaja pyytäisi tässä vaiheessa anteeksi levittämäänsä väärää tietoa. Halla-aho ei näin kuitenkaan näytä tekevän, vaan tarkoitus ilmeisesti pyhittää keinot.

– Perussuomalaiset meuhkaavat minkä ehtivät ja väittävät hallituksen olevan epärehellinen, mutta omat lahkeet lepattavat aina kun joku suunsa avaa. Häpeällistä toimintaa, jonka on loputtava.

Kärnä joutui Twitterissä rajuun sanaharkkaan Halla-ahon kanssa al-Holin suomalaisten paluulennosta.

Halla-aho kysyi tiistaina, syökö Kärnä hatullisen paskaa suorassa lähetyksessä, jos lento tulee.

– Jos sieltä tulee hallituksen ja veronmaksajien junailemana huomenna kukaan, niin syön ja lähden myös hallituksesta. Sille en voi minä, etkä sinä mitään, jos joku omillaan tulee. Mitäs sinä syöt jos skenaariosi ei toteudu, Kärnä vastasi.

Kärnä kertoo medialle lähettämässään tiedotteessa olevansa huolissaan perussuomalaisia avustavien trollitilien määrästä Twitterissä.

– Olen viimeisinä päivinä joutunut estämään satoja tilejä, joilla on nolla seuraajaa ja muutama seurattava. Nämä tilit kommentoivat, kun esittää kritiikkiä perussuomalaisia kohtaan ja niitä putkahtaa esiin kuin sieniä sateella.

– En väitä, että perussuomalaiset ovat tätä itse masinoineet, mutta joku tätä masinoi. Kukaan muu tästä ei kuitenkaan hyödy, kuin perussuomalaiset, Venäjä ja Putin.