Haatainen päätti siirtää Pron lakkoja Teknologiateollisuuden toimialoilla

Lakot

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) on päättänyt siirtää ammattiliitto Pron lakonuhkaa, kertoo Teknologiateollisuus. Toimihenkilöiden lakonuhka siirtyy 10. helmikuuta saakka.

Alun perin lakkojen piti alkaa 27. tammikuuta. Lakot koskevat Teknologiateollisuuden toimialoja. Lisäksi Pro neuvottelee metsäteollisuuden ja energia-alan kanssa.

Haatainen siirsi eilen kemian alan lakkoa kahdella viikolla. Lakon siirtäminen on harvinainen toimenpide. Työriitoja voidaan siirtää enintään kahdella viikolla, jos työnseisaus kohdistuisi yhteiskunnan elintärkeisiin toimintoihin tai vahingoittaisi huomattavasti yleistä etua.

Pro uhkaa kahden viikon lakolla teknologiateollisuudessa, paperiteollisuudessa, kemianteollisuudessa, energia-alalla sekä kumi- ja lasikeraamisessa teollisuudessa.

Pron mahdollinen lakko vaikuttaisi Teknologiateollisuuden mukaan työnjohtoon, toimistotehtäviin sekä suunnittelu- ja laboratoriotehtäviin.

Teknologiateollisuuden ja Pron työriidan sovittelu jatkuu Valtakunnansovittelijan toimiston mukaa huomenna. Kemianteollisuuden ja Pron sovittelun vuoro on maanantaina.

Muista aloista Kemianteollisuuden ja Teollisuusliiton työriitaa sovitellaan tänään.