Ex-ministeri Jussi Niinistö jäi rannalle Seinäjoen kaupunginjohtajan valinnasta – Vihreiden ex-kansanedustaja sen sijaan pääsi jatkoon

Politiikka

Seinäjoen kaupunginjohtajan paikkaa tavoittelevista entisistä kansanedustajista jatkoon on päässyt vihreiden OIli-Poika Parviainen, joka työskentelee nyt sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) valtiosihteerinä.

Tehtävää haki myös entinen puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.), mutta hän ei päässyt mukaan 11 haastateltavan ehdokkaan listalle.

Haastattelukierrokselle pääsi sitä vastoin Jussi Niinistön veli Jaakko Niinistö, joka toimii Vantaalla kasvupalvelujohtajana. Jaakko Niinistö erosi perussuomalaisista vuonna 2017.

Haastattelut on tarkoitus järjestää maaliskuun aikana. Niitä tekee kaupunginjohtajavalintaa valmisteleva ohjausryhmä.

Jatkoon ja haastatteluihin etenevien joukossa on joukko kokeneita kunta-alan johtajia.

Listalla ovat Parviaisen ja Jaakko Niinistön lisäksi myös Seinäjoen hallintojohtaja Jari Jokinen, Laukaan kunnanjohtaja Jaakko Kiiskilä, Kauhajoen kaupunginjohtaja Linda Leinonen, Kauhavan kaupunginjohtaja Markku Lumio, Kurikan apulaiskaupunginjohtaja Juha Luukko, Janakkalan entinen kunnanjohtaja Tanja Matikainen, Kouvolan kehitysjohtaja Petteri Portaankorva ja Kuntaliiton kuntataloudesta vastaava johtaja Ilari Soosalu.