Esittelyssä Vaasan vaalipiirin keskustalaiset ehdokkaat

Eduskuntavaalit

Suo­men­maa ana­ly­soi ja esit­te­lee jo­kai­sen vaa­li­pii­rin ti­lan­teen en­nen huh­ti­kuun edus­kun­ta­vaa­le­ja.

Täs­sä ovaat Vaasan vaa­li­pii­rin eh­dok­kaat aak­kos­jär­jes­tyk­ses­sä. Eh­dok­kaat ovat laa­ti­neet esit­te­ly­teks­tin­sä it­se.

Rami Ala-Nisula, 40, yrittäjä, AMK

Perheeseeni kuuluvat vaimo ja kaksi lasta. Olen tasapainoinen ja sopua hakeva persoona. Politiikka on ollut minulle osa arkea jo pitkään. Toimin Kurikan kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Yhdistystoiminta, etenkin keskustassa, on minulle tärkeä palanen kokonaisuudessa. Lisäksi olen keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtaja. Arvostan sen korkealle.

Lasse Hautala, 56, agrologi, kansanedustaja

Perheeseeni kuuluvat vaimo ja neljä poikaa. Olen saanut toimia kansanedustajana 14 vuoden ajan. Minulle arvokkaita asioita ovat yrittäjyyden, maa- ja metsätalouden, turvallisuuden ja perheiden sekä yhteiskunnan heikko-osaisten puolustaminen. Kansanedustajan ja isän tärkein taito on kyky kuunnella ja tehdä yhteistyötä. Perheen yhteinen harrastus on metsästys.

Antti Joensuu, 41, KM, luokanopettaja, alakoulun rehtori ja maanviljelijä

Teemojani ovat suomalainen ruoka, hyvä koulutus ja perheiden hyvä arki. Yhteisten asioiden parissa minut on pitänyt mahdollisuus vaikuttaa, halu auttaa ja tahto tehdä lujasti työtä. Perheeseeni kuuluvat avopuoliso, kaksi lasta ja mäyräkoira. Toimin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Laulu ja kitara ovat tärkeitä. Samoin liikunta ja Alajärven Ankkurit.

Pasi Kivisaari, 47, KM, liikunnanohjaaja, alakoulun rehtori

Eduskuntavaalit ovat minulle suuri kunniatehtävä. Kannan ylpeydellä keskustaliikkeen viittaa, teen töitä menestyksemme eteen ja huolehdin siitä, että kannan osuuteni tyylillä ja tarmolla. Seinäjoen kaupunginhallituksen puheenjohtajuus ja edellisten eduskuntavaalien niukka varasija antavat sytykettä ja taistelutahtoa vaalikentälle. Mennään siis ihmistä kohti.

Antti Kurvinen, 32, OTM, lakimies, kansanedustaja

Ensimmäisen kauden edustaja. Takana nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen johtajuus ja puolueen varapuheenjohtajuus. Lähellä politiikassa maaseudun elinvoima modernilla aluepolitiikalla, talouspolitiikka ja sisäinen turvallisuus. Vastuuta kuluneella kaudella puolueen asuntotyöryhmän vetämisestä, perustuslaki- ja hallintovaliokunnista. Kersantti ja kihloissa.

Risto Lahti, 28, elintarviketieteiden kandidaatti, maa- ja metsätalousministerin erityisavustaja

Kahden ministerin erityisavustajana kokemusta on kertynyt valtakunnan päätöksenteosta erityisesti maatalous- ja ruokapolitiikassa. Mukana kunnallispolitiikassa ja keskustan järjestötyössä yli 10 vuoden ajan. Olen valmis työhön suomalaisen ruuan, koulutuksen, perheiden ja lähipalveluiden puolesta. Vapaa-ajalla töissä kotitilalla, lenkillä tai metsästämässä.

Esko Lehtimäki, 58, insinööri YAMK, koulutusjohtaja, viljelijä ja metsätalousyrittäjä

Perheessä vaimo, neljä lasta ja kaksi lastenlasta. Olen keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja, puoluehallituksen ja sen työvaliokunnan jäsen. Viime eduskuntavaaleissa sain 4 806 ääntä. Töissäni olen tekijä, luottamustehtävissä maalaisjärjen käyttäjä. Ammatillisessa koulutuksessa työviikon pitää olla viisipäiväinen. Hömppä kuuluu huumoriin, ei pellolle.

Tuija Leivo-Rintakorpi, 53, tietokonetekniikan insinööri ja FM, virkamies

Tasa-arvoa puolustava tahtonainen. Olen helposti lähestyttävä, positiivinen ja valoisa. Asioihin perehtyvä. Taistelen maaseudun elinvoiman puolesta ja päätöksenteossa käytän perinteistä talonpoikaisjärkeä. Tietotekniikka on rakas harrastukseni, josta tuli myös ammattini. Olen tolkun mamma ja mumman.

Mika Lintilä, Otto Luoma, Anne Niemi, Kati Ojaniemi, Tuomo Puumala, Harri Rajakorpi, Anne Rintamäki ja Mikko Savola.

Mika Lintilä, 52, kansanedustaja, elinkeinoministeri

Lähdin politiikkaan yli 20 vuotta sitten, koska halusin kehittää maakuntien elinvoimaa. Elinvoima syntyy yrityksissä ja yhteisöissä. Valtion tehtävä on huolehtia siitä, että alueiden peruspalvelut ovat kunnossa. Minulle tärkeitä arvoja ovat työ, yrittäjyys ja yhteisvastuu. Vaikutan politiikassa nuo arvot mielessä, ihmisiä kuunnellen ja rohkeudella.

Otto Luoma, 19, ylioppilas, koulutusohjaaja

Olen 19-vuotias ylioppilas Kälviältä. Lukion kävin Kokkolan suomenkielisessä lukiossa ja tällä hetkellä työskentelen koulutusohjaajana alakoulussa. Lähellä sydäntäni on sivistys-, työvoima- sekä aluepolitiikka. Jos suomalaiset asettavat luottonsa minuun, niin minä puolestani tulen asettamaan sen luottamuksen lapsiperheisiin ja nuorisoon.

Anne Niemi, 54, yo-merkonomi, eMBA, yrittäjä

Ihmisen kokoisen päätöksenteon puolestapuhuja. 25 vuotta yrittäjänä toiminut, intohimoisesti vaikuttamiseen osallistuva nainen. Naimisissa, kaksi lasta, äidin omaishoitaja. Hallitusammattilaisena yksityisen ja julkisen sektorin yhtiöissä. Luottamushenkilö kunnassa, maakunnassa ja Suomen Yrittäjien hallituksessa. Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja.

Kati Ojaniemi, 45, HTM, sairaanhoitaja, opettaja,  kunnansihteeri/koulutoimenjohtaja

Olen vastuullinen, helposti lähestyttävä tahtonainen. Haluan kehittää Suomea, huolehtia suomalaisten hyvinvoinnista, edistää koulutuksen, yrittämisen ja asumisen mahdollisuuksia. Vapaa-ajalla sydäntäni lähinnä ovat läheiset, rakkaat ja perhe. Järjestötyö ja politiikka tuovat vaihtelua arkityöhöni. Harrastukseni: hevoset, ravit, koirat, metsästys ja luonto.

Tuomo Puumala, 36, YTM, kansanedustaja

Politiikan nuorehko konkari, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja, jolle kansanedustajan työ on palvelutehtävä. Minua luonnehditaan huumorintajuiseksi, ratkaisukeskeiseksi ja sosiaaliseksi ihmiseksi. Lähes 20 vuotta kuntapolitiikassa ja 12 vuotta eduskunnassa eivät ole sammuttaneet vaikuttamisen liekkiä. Osaamisen karttumisen myötä se roihuaa yhä vain vahvemmin.

Harri Rajakorpi, 57, kirurgian erikoislääkäri, lastenkirurgian ylilääkäri

Olen myös hallintotieteiden ylioppilas Vaasan yliopistossa. Tavoitteeni on kumota erikoissairaanhoitoa koskeva keskittämisasetus ja saada tolkkua päivystysasetukseen. Ne vievät keskussairaaloilta edellytykset järkevään toimintaan. Edustan perinteisiä keskustalaisia arvoja: yritteliäisyyttä ja heikoimmista huolehtimista. Eduskuntavaaliehdokas myös vuonna 2007.

Anne Rintamäki, 55, yo-merkonomi, poliisi, yrittäjä

Juureni ovat lehmälaitumilla ja metsän kainalossa. Maatalon töiden lisäksi kokemusta on opetus- ja hoitoalalta. Poliisikoulun jälkeen työt Vaasassa kutsuivat. Avioliiton kautta yrittäminen tuli isoksi osaksi arkea. Vapaa-ajan täyttää musiikki. Vaaleissa teemojani ovat turvallisuus, oikeudenmukaisuus ja yrittäminen. Tärkeimmät tukijani ovat aviomies ja neljä lasta.

Mikko Savola, 37, tradenomi, kansanedustaja

Olen eteläpohjalainen toisen kauden kansanedustaja ja maatalousyrittäjä. Viljelen kotitilaani Ähtärissä. Perheeseeni kuuluu luokanopettaja vaimo sekä 8-vuotias poika ja 2-vuotias tytär. Harrastuksena reserviläistoiminta ja metsästys. Soitan myös viulua ja laulan kansamusiikkiyhtye Väkkärässä.