Elsi Katainen EU-parlamentin liikennevaliokunnan täysjäseneksi

EU

Elsi Katainen (kesk.) on valittu Euroopan parlamentin liikennevaliokunnan täysjäseneksi.

Katainen jatkaa myös maatalousvaliokunnan täysjäsenenä ja sen varapuheenjohtajana.

– Euroopan syrjässä sijaitsevalle Suomelle yhteydet ja saavutettavuus ovat kaikki kaikessa. Liikenneverkkojen, merenkulun, matkailun ja ilmailun suuret linjanvedot ja rahoitusratkaisut tehdään EU:ssa. Ne kytkeytyvät myös valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman valmisteluun.  Otan mielelläni vastaan paikan liikennevaliokunnassa, Katainen kertoo.

Pitkien etäisyyksien Suomelle tärkeä liikennesektori on Kataisen mukaan kovassa muutoksessa.

– Samalla kun etsitään ratkaisuja puhtaampaan liikkumiseen, on kustannusten pysyminen kohtuullisena ratkaisevaa erityisesti harvaan asutuilla alueilla, Katainen linjaa.

– Tekoäly ja digitalisaatio haastavat ja uudistavat koko liikennesektoria, ja tämä vaikuttaa myös ihmisten työolosuhteisiin, Katainen kuvailee valiokunnan monipuolista ja muuttuvaa työsarkaa.

Kataiselle avautui mahdollisuus vaihtaa kansainvälisen kaupan valiokunnan varajäsenyys liikennevaliokunnan täysjäsenyyteen brexitin seurauksena, kun brittien valiokuntapaikat menivät uudelleen jakoon.

– Aion vaikuttaa ja seurata aktiivisesti Suomelle tärkeää EU:n kauppapolitiikkaa jatkossakin. Tämän mahdollistavat valiokuntatyössä syntyneet verkostot.