DHL:n Stenqvist: Tuntuu lähinnä laillistetulta mafialta

Suomen DHL Freightin toimitusjohtaja Pekka Stenqvist ihmettelee, miksi AKT:n postilakon tukitoimet kohdistuvat heihin. Yhtiöllä ei ole tiedossa mitään syytä tähän.

Stenqvistin mukaan tämä tuntuu lähinnä laillistetulta mafialta.

Stenqvistin mukaan toteutuessaan AKT:n toimet aiheuttaisivat heille isoja hankaluuksia ja tappioita.

AKT tukee PAUn lakkoa lopettamalla Deutsche Post DHL Groupin lastien käsittelyn useissa satamissa. Päätös koskee ensi maanantaiaamusta lähtien Hamina-Kotkan, Helsingin, Hangon, Turun, Naantalin ja Rauman satamia.

Postin työkiistan laajentuminen tukilakkoihin osoittaa Elinkeinoelämän keskusliiton mielestä suurta ymmärtämättömyyttä alan vaikeaan tilanteeseen.

Posti luopui vuokratyövoiman käytöstä lakon aikana, mutta samaan aikaan AKT ilmoitti tukitoimista.

Auto- ja Kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n ilmoittamat tukilakot osoittavat Elinkeinoelämän keskusliiton mielestä, ettei tukilakko-oikeutta osata käyttää vastuullisesti. Myös muissa SAK:n liitoissa pohditaan tukilakkoja.

Vuosikymmeniä vanha työrauhalainsäädäntö pitäisi EK:n mielestä säätää nykyaikaan.

– AKT:n ilmoittamat tukilakot osoittavat ikävällä tavalla, että lainsäädäntömme on auttamattomasti vanhentunut. Yhden yrityksen vuoksi AKT on valmis aiheuttamaan Postin ja nyt vielä DHL:n asiakkaille vahinkoa, vaikka AKT:lla itsellään on voimassa oleva työehtosopimus, EK:n johtaja Ilkka Oksala sanoo.