Autoilijan paikannus sai kokoomuslaiset älähtämään – keskustaryhmyri Kurvinen oikoo väitteitä kalliista seurantalaitteesta – “Fake news“

Liikennepolitiikka

Keskustan esittämä paikannukseen perustuva autoilun verotus saa voimakasta kritiikkiä kokoomuksen suunnalta.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen katsoo, satelliittipaikannus on ”kallis ja epäilyttävä”.

– Siinä on moni nissanin ja toyotan omistaja ihmeissään, kun autoon pitää ostaa autoa kalliimpi seuranlaite ja vuodessa se maksaa enemmän kuin kauppakäynnin bensat, Heinonen kirjoittaa Twitterissä.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kiirehti oikomaan Heinosen väitettä.

– Puhut taas höpöä Timo: ei tarvitse mitään seurantalaitetta ostaa.

Keskustaryhmyri muistutti, että paikannusta käytetään jo nyt monissa laitteissa aina älypuhelimista tiskikoneisiin, joten tekniikka on jo olemassa.

– On niin Fake news höpistä jostakin kalliista boksista Nissaniin, hän vastasi Heinoselle.

Kurvinen sanoi Heinosenkin olevan jo paikannuksen piirissä.

– Timo, käytätkö älypuhelinta? Käytätkö tablettikonetta? Taidat käyttää! Olet siis paikannuksen piirissä. Puolueesi kokoomus haluaa poistaa autoveron ja nostaa polttoaine- ja ajoneuvoveroa. Todella epäsosiaalinen ja alueellisesti eriarvoinen malli. Sopii toki tyyliinne…

Kokoomuslaisen Ajatuspaja Toivon vt. toiminnanjohtaja Antti Vesala sanoi myös Twitterissä, ettei hän ”kansalaisena” ole lainkaan ilahtunut siitä, että keskusta on luomassa autolla liikkumisen tietoja keräävää keskitettyä rekisteriä.

– Vain mielikuvitus on rajana sille, mitä kaikkia väärinkäytöksiä se mahdollistaa.

Kurvinen vastasi, etteivät rekisteritkään ole uusi juttu.

– Antti-kaima, hyväksyt kuitenkin verohallinnon ja reseptien Kanta-rekisterin. Hieman yllättävää, että kokoomus on muuttunut digi- ja teknologiakielteiseksi puolueeksi. Oppositio ei selvästi sovi teille!

Kurvinen kyseli, lentääkö kokoomuksen digipolitiikka roskikseen populismin tieltä.

– Sanokaa vain suoraan, ettei teitä kiinnosta pätkääkään maaseudulla autoilevat tai esim. 3000 euroa tai sitä vähemmän tienaavat…

Kurvinen ja muut keskustalaiset jakavat sosiaalisessa mediassa meemiä, joka julistaa: ”Autoilijat vaarassa! Maalaisliitto pelastaa”.

Meemin inspiraationa toimii Maalaisliiton eduskuntavaalimainos vuodelta 1951. Tuolloin Maalaisliitto julisti suojelevansa maata kommunismilta ja sosialismilta.

Kommentit (8)

 • Lukija34

  Keskustan idea on hyvä. Painakaa päälle, vaikka kilpailijat ja muutkin vastustavat. Suunnittelu vie aikaa. Ei sitä v69 Datsuniin ehdikään soveltaa.

 • Lukija9

  Antti, painakaa päälle, painakaa päälle. Kokoomuksestakin on tullut menneitä muisteleva puolue. Se nähtiin korona-asiassa. Antti, pieni kevennys lienee paikallaan; Minulla on pappapuhelin, riittääkö se paikantamaan rollaattorini reitityksen?

 • Lukija21

  Kurvista ei näköjään huimaa lainkaan tapaus ”Vastaamo”. Puhumattakaan, että aletaan valvoa, missä liikut, kenen luona käyt, missä tankkaat, milloin liikut, ajatko löpöllä tieliikenteessä jne. Kännykän voi jättää kotiin, mutta jos autolla aiot liikkua, se pitää olla mukana.

  Pitäähän ne paikannuslaitteet maatalouskoneisiinkin laittaa, jotta voidaan erottaa pelto-, metsä- ja tieajelu. Sehän ei ole Keskustalle mikään ongelma.

  • Lukija90

   Vastaamo-case asettaa digin ihan uuteen valoon. Tämä Vanhas Matin unelma sai alkunsa ennen Vastaamoa. Ei ihmiset suostu autojensa eli itsensä,lastensa seurantaan ja rikollisille tämä avaisi taas huimat näkymät. Myös Suomen Salarakkaat r.y. on tätä vastaan.

  • Lukija4

   Rikokset eivät voi ohjata tarpeellista asioiden hoitoa ja tarpeellisia kehittämissuunnitelmia – ne kuitenkin otettava huomioon.

 • Lukija4

  Loistava kehityssuunta liikenteen verotuksen muuttaminen polttoaineverosta tieluokituksen mukaiseen paikannus verotukseen. Kaikki tiet ovat luokiteltuja metsäteistä ja paikallisteistä alkaen aina moottoriteihin ja katuihin asti. Halvimmat kilometrit ajettaisiin kyläteillä ja kalliimat kaupunkiteillä. Nykyisin kerättävä polttoaine veromäärä kerättäisiin uudella ja tasapuolisemmalla järjestelmällä. Se antaisi paremmin oikeutta maaseudulla liikennöiville ja samalla tulisi hoidettua paljon puhutut kaupunkiseutujen ruuhkamaksut. Tämä on keskustan erittäin kestävä periaate toteutettavaksi – mutta aikaahan se vielä vaatii 5-10 vuotta.

  • Lukija21

   Ostaisitko kuvan mieheltä auton tai sen paikannuslaitteen?

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen