Iäkkäät riskiryhmään kuuluvat jäävät ilman palveluapua – valtuuttaisin kauppani hoitamaan ostoskeräilyn ja lähimaksun

Mielipide

Kotihoidon ulkopuolelle ja ilman palvelutukea jäävät erikoisesti pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla omatoimiset ja korkeaan riskiryhmään kuuluvat pariskunnat.

Täytän kesällä 85 vuotta. Menetin vuodenvaihteessa näön vuoksi ajolupani, ja puolisoni poika, itse työonnettomuudessa vammautunut, käy matkan päästä antamassa kuljetusapua koiransa kanssa.

Sairauksieni vuoksi tarvitsen usein terveyskeskuksen ja lääkärin apua.

Hoidin taloutemme ostokset sekä omat apteekkiasiani vielä helmikuussa. Minua nuorempi, sydänvikainen puolisoni halusi maaliskuussa koronariskin uhatessa itse käydä hoitamassa ostokset ja muut asiat. Itseltäni se ei kuitenkaan vapauta huolta tartuntariskistä, jonka hän toisi kotiin tultuaan. 

Mieluummin hoitaisin kaikki asiat itse, mutta se vaatisi tarvittavat suojavälineet: vähintään suojakäsineet sekä nopean pesun geelin, joita yrityksistäni huolimatta en ole saanut, enkä hengityssuojia. Osuuspankilla on tarjolla valtuuden antamisella ostos- ja kuljetusapua, mutta käsittääkseni vain vakuutusyhtiö Pohjolan kautta.

Itse helpottaisin asioita ns. vanhanaikaisesti. Elämänaikaisena saman pankin asiakkaana ja osaomistajana avaisin itse täydennettäväksi ns. käteiskortin, jolla valtuuttaisin pitkäaikaisen kauppani etuasiakkaana hoitamaan ostoskeräilyn ja maksun kortin lähimaksulla ja kuitin maksusta kauppakassiin lähinnä ovea olevalle vastaanottopisteelle.

Siihen saakka suojautumisapua odotellen,

Ilmari Nygren, Espoo

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen