Huolestuttavia uutisia vanhustenhoidosta

Mielipide

Huolestuttavia uutisia kantautuu nyt vanhustenhoidon suunnalta. Ensin Pohjois-Savossa kuoli kolme vanhusta hoitokodissa, ja nyt menehtyi Espoossa samoin kolme ikäihmistä hoitokodissa.

Tämä viruksen vaarallisuus on juuri siinä, että kaikki kantajat eivät aina oireile. On kuitenkin selvää, että vaikka hoitohenkilökunta on ammattilaisia, niin silti tauti pääsee hoitolaitoksen seinien sisään, vaikka vierailukielto on ollut jo käytössä useamman viikon.

Kaikista avuttomimmissa asemassa ovat juuri vanhukset. Heillä on usein monia iän tuomia sairauksia ja lääkkeistä johtuen immuunisuoja heikko.

Hoitohenkilökunta tekee varmaan kaikkensa, jotta heidän hoidokkinsa pysyisivät tämän taudin ulottumattomissa, mutta joiltakin osin joissakin paikoin olisi varmaan hyvä päivittää asiaa.

Monesti kun asiasta tulee rutiini, niin siinä alkaa tulla pieniä huolimattomuustekijöitä, ja nyt näihin laitoksiin ei kestä tulla pienintäkään.

Toivotaan, että meidän vanhuksistamme mahdollisimman moni kotona tai laitoksessa asuva välttyy tältä sairaudelta ja hoitajat pysyvät terveinä. He tekevät kuitenkin upea työtä.

Mauri Moilanen

Oulu

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen