Leppä iloitsee: Julkisiin hankintoihin entistä enemmän kotimaista ruokaa
Maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jari Leppä kiittelee hallituksen päätöstä edistää julkisissa edistää julkisissa elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoissa vastuullisesti tuotettuja tuotteita.
– On hienoa, että suomalaiselle viljelijälle itsestään selvät asiat kuten elintarviketurvallisuus, ympäristön kannalta kestävät ja järkevät viljelymenetelmät ja eläinten hyvinvointi ovat nyt selkeästi kirjattu heti voimaan tulevaan julkisten hankintojen periaatepäätökseen.
– Tämä tarkoittaa sitä, että kotimaisten elintarvikkeiden käyttö tulee lisääntymään ja kotimainen elintarviketuotanto kilpailee tuonnin kanssa nyt samoilla pelisäännöillä. Se on hyvä ja selkeä linjaus Sipilän hallitukselta, Leppä iloitsee.
Lepän mukaan julkisiin elintarvikehankintoihin käytetään vuosittain noin 350 miljoonaa euroa.
Julkiset hankinnat luovat alueensa tuottajille uusia mahdollisuuksia ja työllisyyttä, mikä puolestaan kasvattaa verotuloja ja vahvistaa maatalouden aluetaloudellista merkitystä, kansanedustaja iloitsee.
– Avainasemassa ovat nyt julkisista ruokapalveluista vastaavat henkilöt, joiden tehtävänä on huolehtia periaatepäätöksen käytännön toteutuksesta.
– Myös kaupan on noudatettava nykyistä reilumpia kauppatapoja, ymmärrettävä laadun ja vastuullisuuden sekä alkuperämerkintöjen oikeellisuus ja luotettavuus kuluttajille, kotimaiselle tuotannolle ja teollisuudelle, Leppä muistuttaa.