Keskustan Kinnunen tyrmää Pudasjärven vastaanottokeskuksen lakkauttamisen – “Miksi lakkauttaa hyvin toimiva yksikkö, joka opastaa myös muita?“

Keskusta

Keskustan kansanedustaja Mikko Kinnunen tyrmää Maahanmuuttoviraston eli Migrin suunnitelman Pudasjärven vastaanottokeskuksen toiminnan siirtämisestä Ouluun.

Kinnunen myöntää tiedotteessaan, että maahanmuuttoyksiköillä on sopeuttamistarpeita, mutta Pudasjärven yksikön lakkauttaminen ei ole hänen mielestään järkevä päätös.

– Miksi lakkauttaa hyvin toimiva yksikkö, joka opastaa myös muita, hän kysyy.

Kinnusen mukaan vuonna 2008 perustetun Pudasjärven vastaanottokeskuksen toiminta on ollut laadukasta ja toimivaa.

Kinnunen korostaa, että Pudasjärven vastaanottokeskus on erikoistunut perheiden vastaanottoon. Sille ammattitaidolle olisi hänen mielestään nyt tarvetta, kun Kreikan pakolaisleireiltä otetaan alaikäisiä Suomeen.

– Pudasjärvellä on juuri oikeaa osaamista siihen valmiina. Pudasjärvi auttoi tietotaidollaan muita yksiköitä jo vuoden 2015 pakolaiskriisissä, Kinnunen perustelee.

– Paikkakunnan peruskouluun on kehittynyt vuosien varrella laadukas valmistava opetus, jossa opettajat ovat perehtyneet moniin eri kansallisuuksiin, kuten Syyriaan, Irakiin, Angolaan, Kongoon, Somaliaan ja Chileen.

Reisjärveltä kotoisin oleva Kinnunen muistuttaa, että ilmastonmuutoksen ja muiden mahdollisten kriisien vuoksi Suomen tulee valmistautua myös uusiin mahdollisiin pakolaisaaltoihin.

Pudasjärven kaltaisia kokeneita ja osaavia yksiköitä ei siksi olisi varaa menettää.

– Vuoden 2015 pakolaisaallon aikana Pudasjärvi auttoi uusia keskuksia tieto-taidollaan.

– Juuri nyt tarvitaan  tällaista vastaanottokeskusta, kun Kreikan pakolaisleirien orpolapset odottavat turvallista tulevaisuutta. Suomella on erinomaiset mahdollisuudet auttaa heitä nimenomaan Pudasjärvellä, jossa monikulttuurisuus koetaan rikkautena ja kansainvälistyminen mahdollisuutena.