Kärnä vaatii estämään Helsingin ja Espoon ”ilmastorikokset”:  Vaarantavat Suomen kansainvälisen maineen

Malmin lentokenttä

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii estämään Helsingin Malmin lentoaseman rakentamisen sen valtavien ilmastopäästöjen takia.

Samoin hän edellyttää torppaamaan Espoon kaupungin uuden osayleiskaavan, jonka myötä menetettäisiin 2 000 hehtaaria arvokasta metsää pientalorakentamisen tieltä.

Kärnä laskee, että mikäli Helsinki toteuttaa Malmin rakentamisen, nostavat pelkästään esiselvityksessä listatut toimet jokaisen helsinkiläisen laskennallista hiilijalanjälkeä noin 540 kilolla. Sillä määrällä voisi hänen mukaansa jokainen helsinkiläinen syödä yli 140 kiloa kotimaista ilmastosikaa tai ajaa uudella autolla 5 000 kilometriä.

– Eihän tällaisessa ilmastoporsastelussa ole mitään järkeä. Yhtään huonommaksi ei jää myöskään Espoo, joka suunnittelee pientaloalueiden rakentamista keskelle korpea ja huonojen yhteyksien päähän. Minkä ihmeen takia se Länsimetrokin piti kaikkien suomalaisten rahoilla rakentaa, kun nyt aiotaan rakentaa jeeran kuuseen eikä metron varteen, kaataa 2 000 hehtaaria metsää ja peittää alueet ikuisesti betonin alle? Kärnä jylisee.

Huvittavimpana piirteenä asiassa Kärnä pitää sitä, että niin Helsinki kuin Espookin ovat suunnittelemassa liha- ja maitotuotteiden käytön puolittamista ilmastonmuutoksen torjunnan nimissä.

– Molempien kaupunkien cityvihreät voimat keskittyvät näpertelemään tällaisten aloitteiden kanssa, joilla ei oikeasti ole mitään tekemistä ilmastonmuutoksen torjunnan kanssa, samalla, kun ovat mukana siunaamassa massiivisia rakennushankkeita jotka ovat suorastaan ilmastorikoksia ja ympäristökatastrofeja. Toivottavasti siellä edes ymmärretään hävetä, keskustaedustaja puhisee ja jatkaa:

–  Helsingin pormestari Vapaavuori on tällä menolla Euroopan kruunaamaton päästöpormestari. Tällaiset Helsingin ja Espoon toimet vaarantavat vakavasti myös Suomen kansainvälisen maineen, Kärnä arvioi.