Hilkka Kemppi antaa oppositiolle laiskanläksyjä – keskustaedustajan mukaan kristillisten Laukkanen sumutti tahallaan köyhyyspuheillaan

Budjetti

Keskustan kansanedustaja ja eduskunnan köyhyysryhmän varapuheenjohtaja Hilkka Kemppi (kesk.) on järkyttynyt tahallisesta sumuttamisesta budjettikeskustelussa. 

Kemppi viittaa kannanotossaan erityisesti kristillisdemokraattien edustajan Antero Laukkasen (kd.) täysistunnossa pitämiin puheenvuoroihin, joissa väitettiin, ettei hallitus vähennä köyhyyttä. Kempin mukaan Laukkanen alleviivasi väitettään vielä perjantain istunnossa.

– Vääristely vie takapakkia ja kertoo vain omien puolueiden tavoitteiden ajamisesta suomalaisten edun ylitse.

Kemppi huomauttaa, että VM:n arvion mukaan budjetti nostaa 70 prosentilla suomalaisista käytettävissä olevia tuloja.

–  Enemmän voitaisiin aina tehdä, mutta tämä hallitus ei ummista silmiään köyhyydelle. Siitä on hyvä keskustella miten paljon panostuksia Suomen köyhyyden vastainen työ tarvitsisi, mutta on täysin virheellistä sanoa, etteikö tämä talousarvio vähentäisi köyhyyden juurisyitä.

Kempin mukaan hallitus pitää paitsi huolta siitä, että leipää on, mutta myös siitä, että leipäjonot lyhenevät.

– Tämä hallitus ei leikkaa euroakaan köyhiltä vaan panostaa lapsiperheiden ja pitkäaikaistyöttömien toimeentuloon ja sosiaalialan palveluihin satoja miljoonia euroja, Kemppi tiivistää.

Keskustaedustaja sanoo paheksuvansa köyhyysryhmän puheenjohtajana toimivan Laukkasen puheita ja pitävänsä niitä sumuttamisena.

– Köyhyysryhmän kokouksessa itsekin olleena tällainen asia ei noussut esille toisin, kuin Laukkanen totesi.

Kempin mukaan oppositiolle jäi laiskanläksyjä viikonlopuksi.

– Onneksi täysistunnossa on kuultu myös hyvää keskustelua esimerkiksi kestävästä talouspolitiikasta sekä syntyvyyden vaikutuksista, Kemppi päättää.