Eeva Kalli tavoittelee kansanedustajan paikkaa Satakunnassa

Keskusta

Kauppa- ja hallintotieteiden maisteri Eeva Kalli (37) on valmis Suomen Keskustan ehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleissa Satakunnan vaalipiirissä. 

– Jos keskustan Satakunnan piiri asettaa minut huomenna ehdokkaaksi, lähden innolla ja tosissani tavoittelemaan kansanedustajan paikkaa, Kalli sanoo tiedotteessaan.

Satakunnan piiri kokoontuu lauantaina syyskokoukseen Poriin asettamaan ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa.

Vaalien asetelma on keskustan osalta Satakunnassa täysin uudenlainen, kun kaksi pitkään eduskunnassa istunutta kansanedustajaa (Timo Kalli, Kauko Juhantalo) ei asetu enää ehdolle.

Tilanne on Eeva Kallin mukaan sekä houkutteleva että haastava, kun paikattavana on ison äänipotin ohella melkoinen määrä poliittista kokemusta.

– Haastetta riittää, mutta olen valmis tarttumaan siihen yhdessä muiden keskustan ehdokkaiden kanssa, hän toteaa.

Eeva Kallilla on monipuolinen kokemus politiikasta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.

Hän on tehnyt töitä vaikuttamisen, edunvalvonnan ja viestinnän parissa muun muassa. politiikan taustatehtävissä, etujärjestön lobbarina ja vaikuttajaviestinnän konsulttina.

– Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on oikeastaan ollut koko tähänastisen työurani punainen lanka. Tästä työstä on kertynyt paljon osaamista, verkostoja ja näkemystä, joita haluaisin käyttää ensi keväästä lähtien kansanedustajana Satakunnan ja koko Suomen hyväksi.

Päätös ehdokkuudesta ei ole Kallin mukaan hetkellinen päähänpistos, vaan pitkän ja huolellisen harkinnan tulos.

– Politiikka ei ole helppo laji, mutta ajoittaisesta ikävän sävyisestä keskustelusta huolimatta pidän puolueiden ja kansanedustajien työtä arvokkaana ja puolustamisen arvoisena. Politiikka on minulle paitsi työ, myös intohimo. Siksi haluan palata sen ytimeen, ja nimenomaan äänestäjien antaman valtakirjan kautta, Kalli sanoo.

Eeva Kallin yhtenä tärkeänä tavoitteena on tuoda elinvoimaa, osaamista ja positiivista säpinää myös kotimaakuntaansa Satakuntaan.

– Vaalilupauksia en anna, jos sellaiseksi ei lasketa lupausta tehdä parhaani tärkeänä pitämieni asioiden eteenpäin viemiseksi – rakkaudesta Satakuntaan ja intohimosta politiikkaan, hän sanoo.