Onko Suomi pilalla?

Apollon tietäjät

Perussuomalaiset on perinteisesti ylpeillyt isänmaallisuudellaan ja kansallismielisyydellään.

Apollon tietäjä joutuikin hieraisemaan silmiään, kun Elinkeinoelämän valtuuskunta (Eva) julkaisi uusimman arvo- ja asennetutkimuksensa.

Sen mukaan perussuomalaisten kannattajista vain 61 prosentin mielestä on onni ja etuoikeus saada olla suomalainen. 21 prosenttia oppositiopuolueen kannattajista oli asiasta eri mieltä.

Vertailun vuoksi kerrottakoon, että keskustalaisista 97 prosenttia piti suomalaisuuttaan onnena ja etuoikeutena.

Myös SDP:n (93%), kokoomuksen (93), vihreiden (93), vasemmistoliiton (80), RKP:n (77), kristillisdemokraattien (84) ja nyt-liikkeen (81) kannattajat katsoivat perussuomalaisia useammin, että suomalaisuus on etuoikeus.

Perussuomalaisten antamien vastausten motiiveja voi vain arvailla.

Ehkäpä Suomi on monikulttuurisuudessaan, suvaitsevaisuudessaan ja ylenpalttisessa punavihreydessään mennyt jo aivan pilalle.

Perussuomalaisten puheenjohtajakisan ennakkosuosikki Riikka Purra aikoo kuitenkin ratsastaa voittoon kansallismielisyydellä ja isänmaallisuudella.

– Meillä on vain yksi Suomi, juuri meille suomalaisille paras ja ensiarvoinen paikka, Purra julisti viime viikolla blogissaan.

Onkohan näin? Vai löytäisikö moni sittenkin onnelansa esimerkiksi Unkarista ja Puolasta?

Ainakin perussuomalaisten väistyvän puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan Suomessa on käynnissä kulttuurivallankumous, jonka ilmiöt suurin osa suomalaisista kokee sairaiksi.

Halla-aho avasi mietteitään heinäkuussa SuomiAreenassa.

Alleviivatakseen ahdistustaan perussuomalaiset ovat kiivaasti puolustaneet kiistanalaisista lakihankkeistaan ja oikeusvaltiorikkomuksistaan syyllistyneitä EU-jäsenmaita.

Perussuomalaisten kärkinimet ovat lisäksi olleet huolissaan siitä, saavatko Unkari ja Puola osansa EU-rahoista.

Puola onkin esimerkillisesti kunnostautunut muun muassa korkeimman oikeuden riippumattomuuden horjuttamisessa ja Unkari seksuaalivähemmistöjensä polkemisessa.

Apollon tietäjät Apollon tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.