Kyllä ei nyt kannattaisi politikoida koronaviruksella

Apollon Tietäjät

Ei ole koronaviruksesta oikein oppositiopolitiikan aseeksi. Sen sai kokea kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpokin Ylen ykkösaamussa tiistaina puoli kahdeksan jälkeen.

Orpo oli kansanedustaja Aki Lindenin (sd.) kanssa toimittaja Pirjo Auvisen haastateltavana.

Orpo toisteli kokoomuksen viestiä: tarvitaan nopeasti SELKEITÄ ohjeita. ”Olen kaivannut kieltämättä parin viikon ajan kovempia otteita…”

”Kaikkeen ei tarvita edes aina lakia, vaan että maan ylin johto, virkajohto ja viranomaiset kertovat SELKEÄLLÄ suomen kiellellä, että miten nyt tulee käyttäytyä. Näitä SELKEITÄ sääntöjä ja ohjeita minä nyt kaipaan.”

Sitten Orpo otti esimerkiksi ravintolatoiminnan:

”Siellä on kirjavia käytäntöjä, ja siellä tarvitaan SELKEÄSTI määräyksiä.”

Toimittaja: ”Te vaaditte, että ravintolat ja baarit ja yökerhot pitää sulkea. Ihan kokonaan? Ovi lukkoon vai?”

Orpo (huomasi joutuneensa heti heikoille jäille):

”Minusta siis sillä tavalla ravintolatoimintaa pitäisi mahdollisesti jatkaa, että take away -ruoanhaku ja isoissa ravintolatiloissa mahdollisesti ruokailun järjestäminen, jossa on riittävät etäisyydet, sen pitäisi olla mahdollista.”

Orpo (jatkaa, sananen yrittäjillekin):

”Toisaalta ravintolayrittäjiltä tulee itseltään paljon toiveita, että antakaa SELKEÄ määräys, että ravintolat pistetään kiinni.”

Orpo (toisaalta kuitenkin):

”Mutta ruokahuolto, ruoanhaku, kotiinkuljetukset, kaikki mikä on mahdollista järjestää kontaktien välttämisen puitteissa, sen kannattaisi tietenkin olla mahdollista…”

Apollon Tietäjien mielestä Orponkin puheissa on vielä selkiyttämisen varaa – kontaktien välttämisen puitteissa tietenkin.

Apollon Tietäjät Apollon Tietäjät havainnoivat maailmaa pilke silmäkulmassa.