Veteraaneista Pirkanmaan keskustapiirin kunniajäseniä, jäsenmaksusta vapautus

Tuki Sipilän jatkokaudelle ja Vanhasen presidenttitielle
Keskustapiirit

Keskustan Pirkanmaan piiri kannattaa yksimielisesti Juha Sipilää (kesk.) jatkokaudelle puheenjohtajaksi. Piiri kertoo syiksi muun muassa talouden virkistymisen.

Piiri toteaa, että vielä on kuitenkin paljon tehtävää sote- ja maakuntauudistuksen loppuun saattamiseksi.

Piiri uskoo, että puolueen puheenjohtajana ja pääministerinä Sipilä on määrätietoisesti siirtynyt kohti uusia avauksia.

Piirikokous heittää myös Suomi 100 -henkisen haasteen kaikille keskustapiireille.

Pirkanmaan piiri päätti hyväksyä kunniajäsenikseen veteraanitunnuksen, rintamasotilastunnuksen, rintamapalvelustunnuksen, rintamatunnuksen tai miinanraivaustunnuksen saaneet henkilöt.

Piirikokouksen päätöksen mukaan veteraanit vapautetaan myös jäsenyhdistystensä jäsenmaksusta.

Pirkanmaa kannustaa myös muita tarttumaan haasteeseen hyväksyä ”satavuotiaan Suomen puolustajista kunniajäseniä”.

Kansanedustaja Arto Pirttilahti (kesk.) korosti kokouksessa Suomen positiivisia talousnäkymiä.

Oppositiolle Pirttilahti ei anna talouden kasvusta kiitosta. Kiivaana eduskunnassa käynyt varjobudjettikeskustelu oli vielä tuoreena Pirttilehden mielessä.

– Turha opposition on sanoa, että talouskasvu käynnistyi 2015 keväällä. Kyllä se lähti siitä, kun saatiin uusi pyörä käyntiin.

Pirttilahti myös asettui puolustuskannalle vasta päätettyjen sosiaali- ja terveyspalveluiden yhtiöittämisten kohdalla.

– Tehdyt yhtiöittämiset ovat lähteneet tarpeesta ja ulkoistamiset sopivat tähän sote-rakenteeseen.

Ajankohtaisessa politiikassa piiritoimijoita puhututtivat maakuntauudistus ja tulevat maakuntavaalit. Myös muun muassa keskustan kaupunkikannatus aiheutti kokouksessa huolta.

Esko Erkkilä nosti esiin keskustan nousun Tampereella kevään kuntavaaleissa.

Erkkilä uskoo, että nyt on puolueessakin herätty viimein keskustan kaupunkikannatuksen tilaan. Panostuksia tarvitaan kuitenkin vielä lisää.

– Eihän se vielä suurta se kaupunkityöhön panostaminen ole, kun siinä on kuitenkin kymmenkunta kaupunkia mukana. Mutta jotain on tulossa.

Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen korosti logistiikan tärkeyttä luonnonvarojen, etenkin puun ja turpeen, hyödyntämiseksi.

Rantaviita-Tiainen kantoi huolta alueellisen koulutuksen puolesta ja vetosi metsäalan koulutuksen säilymisen puolesta Virroilla.

– Täälläkin tarvitaan nuoria kuljettajia.

Viime gallupeissa Matti oli ainut, jolla kannatus oli noussut. Se oli noussut viisikymmentä prosenttia.

Jouni Ovaska

Puoluesihteeri Jouni Ovaska vetosi piiriväkeen presidentinvaaliehdokas Matti Vanhasen kampanjan puolesta. Ovaska ei olisi huolissaan tämän hetken gallupeista, vaan tarjoaa kentälle pikemminkin positiivisia näkymiä.

– Viime gallupeissa Matti oli ainut, jolla kannatus oli noussut. Se oli noussut viisikymmentä prosenttia. Jos nousu jatkuu, niin pian ollaan vaalien toisella kierroksella.

Piirihallituksen puheenjohtajana jatkaa Tuukka Liuha. Varapuheenjohtajaksi piirikokous valitsi Minna Sarvijärven ja Aino-Riikka Simulan.

Piirihallitukseen valittiin Marjo Mäkinen-Aakula Orivedeltä, Tuula Jokinen Nokialta, Reijo Koskela Virroilta, Pauli Haapaniemi Ikaalisista, Raija Moilanen Tampereelta, Ilkka Ekojärvi Sastamalasta, Sirkka Tuhola Kangasalta, Harri Valli Parkanosta, Hannu Koivunen Ruovedeltä, Riitta Koskinen Ylöjärveltä, Pertti Uusi-Erkkilä Vesilahdelta, Juha-Matti Markkola Kihniöstä, Mikko Kivilahti Mänttä-Vilppulasta, Antti Juva Tampereelta, Paula Virtanen Urjalasta ja Joonas Soukkio Tampereelta.

Kello 11.40: korjaus Kangasalta, ei Kangasalasta.