Venäjä harjoitteli Iskander-ohjusiskuja Kaliningradissa

Venäjä

Venäjän puolustusministeriö kertoo simuloineensa keskiviikkona Kaliningradin alueella liikuteltavien lyhyen kantaman ballististen Iskander-ohjusten laukaisuja.

Ohjukset on mahdollista varustaa ydinkärjellä.

Venäjän puolustusministeriön mukaan venäläisjoukot harjoittelivat muun muassa vihollisen ohjusjärjestelmien, lentokenttien ja sotakaluston tuhoamista.

Iskujen jälkeen joukot harjoittelivat suojautumista mahdolliselta vastaiskulta. Venäjän puolustusministeriön tiedotteesta kertoo uutistoimisto AFP.

Erillään muusta Venäjästä sijaitseva Kaliningradin alue on maan läntisin osa. Alueella sijaitsee Venäjän Itämeren laivaston Baltijskin sotilastukikohta.

Kaliningrad on Puolan ja Liettuan ympäröimä eksklaavi.

Venäjä asetti ”strategisen pelotteensa” korkeaan valmiustilaan pian sen jälkeen, kun maan hyökkäysjoukot olivat tunkeutuneet Ukrainaan. Strategiseen pelotteeseen kuuluvat muun muassa ydinasejoukot.

Huhtikuun loppupuolella presidentti Vladimir Putin varoitti, että Venäjä reagoi välittömästi, jos länsimaat sekaantuvat Ukrainan sotaan.

– Jos joku puuttuu käynnissä oleviin tapahtumiin ulkopuolelta ja luo Venäjälle taktisia uhkatilanteita, joita ei voi hyväksyä, heidän olisi syytä tietää, että vastaamme salamannopeasti, Putin totesi menemättä yksityiskohtiin.