Valmistautuminen eduskuntavaaleihin etenee keskustapiireissä – puoluesihteeri Pirkkalainen iloitsee nuorten ehdokkaiden esiinmarssista

Eduskuntavaalit

– Ei ole erityistä huolta minkään alueen osalta, sanoo keskustapiirien eduskuntavaalivalmisteluja tiiviisti seuraava puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen.

Puolue on antanut ohjeistuksia aikatauluista, mutta piirit ovat itsenäisiä ja etenevät niin kuin niille parhaiten sopii.

– Kannustamme kyllä ja autamme, jos tarvitaan, sanoo Pirkkalainen.

Näyttää kuitenkin siltä, että apua ei tarvita. Hyviä ehdokkaita on tarjolla ja listat täyttyvät.

Puoluesihteeri iloitsee erityisesti siitä, että eri puolilta maata on tulossa nuoria ehdokkaita, joilla kuitenkin on jo vankkaa kokemusta vastuullisilta paikoilta kuntapolitiikassa, järjestöpuolella – tai molemmissa.

– Sehän osoittaa, että keskustan toiminta kiinnostaa nuoria, mutta se osoittaa myös sitä, että keskustassa annetaan nuorille vastuullisia paikkoja. Se on elävän puolueen merkki.

– Meillähän oli kuntavaaleissakin nuoria ehdokkaita ylivoimaisesti eniten, muistuttaa Pirkkalainen.

Vaaleja kohti mennään eri piireissä eri tahtiin. Pohjois-Pohjanmaalla esitykset ehdokkaista on jo tehty. Jäsenvaali järjestetään syyskuun puolivälissä ja lopullinen lista lyödään lukkoon piirikokouksessa 13. lokakuuta.

Valinnanvaraa on:

– Tarjolla on 14 miestä ja 12 naista, laskee toiminnanjohtaja Antti Ollikainen pikaisesti.

– Ja ”korkeintaan 30-vuotiaita” on ainakin kolme.

Helsingissä ja Uudellamaalla ehdokaspaikkoja on niin paljon, että jäsenäänestystä ei tarvita. Pääosa Helsingin ehdokkaista nimetään piirikokouksessa marraskuussa.

Toiminnanjohtaja Sinikka Varilan mukaan ehdokashankintaa on eniten jarruttanut se, että moni on odottanut tietoa maakuntavaalien aikataulusta ja pohtinut omalta osaltaan, kumpaa tehtävää lähtisi tavoittelemaan.

Varila ei usko, että keskustalaiset säikkyisivät gallupeja. Hänen mielestään kolmannelta sijalta on hyvä ponnistaa.

– Me emme lähde kisaan luovuttajina. Me lähdemme haastajina, Varila toteaa.