Tunnettu blogisti tyrmää Halla-ahon kommentit aluetuista – “Hänellä tuntuu olevan hämärä käsitys elämästä maaseudulla”“

Perussuomalaiset

Loppuviikosta keskustalaisten ja perussuomalaisten välille sukeutui sanasota, kun Jussi Halla-aho pamautti, että maalla asuvat ihmiset haluavat tulla toimeen omalla työllään sen sijaan, että kitkuttelevat kepulaisella tukiaispolitiikalla.

Tämä sai keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kurvisen tivaamaan Halla-aholta, mitä tukia tämä haluaisi leikata.

Kurvinen piti Halla-ahon perussuomalaisia kokoomustakin kovempana keskittäjänä ja epäili miehen olevan kiinnostunut ainoastaan Helsingin pormestarin paikasta.

Nyt keskustalaiset saavat tukea demarileiristä. Tunnettu blogisti ja juukalainen demarivaltuutettu Sakari Timonen alias Uuninpankkopoika kirjoittaa Apu-lehden blogissaan, että koko ikänsä kaupungissa asuneella Halla-aholla tuntuu olevan hämärä käsitys elämästä maaseudulla.

Timonen kyselee muun muassa millä maaseudulla ja kaupungeissa elettäisiin, jos maataloustuet lopetettaisiin ja palkasta menisi entistä isompi osa ruokaan. Jos taas erottaisiin EU:sta tuontiruuankin hinta nousisi.

– Sitten pitäisi varmaan turvautua sosiaaliturvaan, mutta se on Halla-ahon mielestä yhteiskunnan ydintoimintoihin kuulumatonta luksusta. Myöskään muita elinkeinoja ei kehitettäisi tuilla, sillä Halla-aho vastustaa myös aluekehitystukia, Timonen pohtii.

Hän muistuttaa, että Halla-ahon mielestä myös kuntien valtionosuuksien tasausjärjestelmä pitäisi purkaa ”kepulaisena aluepolitiikkana”.

– Siinäpä meillä on tulevaisuuden nälkämaa Suomi. Juuri valtionosuuksien avulla koko maassa taataan perustuslain edellyttämät yhtenäiset palvelut, ja jos se järjestelmä purettaisiin, niin maaseutu autioituisi kerralla.

Timosen mielestä perussuomalaisilta pitäisi tivata linjaa alue- ja maataloustukiin sekä sosiaaliturvaan. Siitä kun ei ole juuri kuultu.

– Selkeä linjaus olisi tarpeen myös maakunnista tuleville puolueen kansanedustajille lunttilapuksi, hän vinkkaa.