Kurvinen: Halla-aho on kokoomustakin kovempi keskittäjä – ”Kauas on tultu Veikko Vennamon ja Timo Soinin ajoista”

Keskustan puoluevaltuusto

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon maakuntakiertue on pelkkää bluffia, katsoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen.

Kurvinen huomautti puheessaan keskustan puoluevaltuustossa, että Halla-aho on kolunnut viime kuukaudet pitkin maakuntia haukkumassa keskustaa.

Kurvisen mielestä on syytä kysyä, mitä parempaa tarjoaa mies, jonka mielestä pieniä kuntia ei tarvitse tukea eikä koko maata kehittää tasapuolisesti.

– Halla-ahoa kiinnostaa lähinnä päästä kalifiksi Helsingin kaupungintalolle, vapaavuoreksi vapaavuoren paikalle. Pormestaribileissä unohtuvat niin Pihtiputaan kuin Kontulan mummon murheet.

Todellisuudessa Halla-aho menee Kurvisen mukaan kokoomuksesta oikealta ohi.

– Todellisuudessa Halla-aho on kokoomustakin kovempi keskittäjä. Peruuttamattoman kauas on tultu Veikko Vennamon ja Timo Soinin ajoista.

Kurvisen mukaan keskustallakaan ei ole varaa henkseleiden paukutteluun. Virheitäkin on tehty.

– Väitän kuitenkin, että ilman keskustaa – ja Golf-virtaa – valot sammuvat Suomessa. Kuka muu muka pitäisi myös maakuntien ja maaseudun puolta? Perussuomalaisetko?

Kurvisen mukaan monet tutkijat, median enemmistö ja puolueista etenkin kokoomus ovat julistaneet, että ihmisten, palvelujen ja työpaikkojen keskittymiselle ei voi mitään.

– Muistatteko kokoomuksen sadan suurkunnan hankkeen? Kiitos suomalaisten ja keskustan, se hulluus kaatui. Pyrkimykset samaan eivät kuitenkaan ole hävinneet mihinkään, Kurvinen muistutti.

Kurvisen mukaan yhteiskunnan keskittyminen ja keskittäminen ovat eri asioita. Keskittyminen on pitkälle keskittämisen seurausta, mutta keskittäminen on poliittinen valinta.

– Poliittinen valinta, joka on kaventanut suomalaisten vapautta valita asuinpaikkansa. Poliittinen valinta, joka on lisännyt ihmisten ja maan eri osien välistä eriarvoisuutta. Poliittinen valinta, joka on tehnyt arjesta toimimatonta ja elämisestä kallista kaupungeissa ja näivettänyt maaseutua.

Kurvisen mielestä viimeistään korona-aika on osoittanut keskittämisen kestämättömyyden.

– Tosiasia on, että tauti jyllää pahiten isoimmissa kaupungeissa. Pitäisikö keskittymistä vielä tämänkin jälkeen vauhdittaa? Sehän olisi vihoviimeinen virhe.

Keskustaryhmyrin mielestä Suomessa pitää aloittaa uudenlainen, vapaaehtoinen alueellistaminen.

Tulevaisuudessa jokaisen valtion asiantuntijatehtävässä työskentelevän pitää Kurvisen mielestä saada valita itse oma sijoituspaikkansa.

– Kaikki uudet tehtävät pitää täyttää paikkariippumattomasti, Kurvinen vaati.

Kommentit (3)

 • Lukija90

  Veikeä Kurvinen oli tänään oikeassa ja väärässä. Korona tykkää asua kaupungeissa,mitä isompi kaupunki,sen kauemmin viihtyy. Maaseutumaiset harvaan asutut seudut(pikku kaupungit,kirkonkylät,maaseutu) ovat koronalle sekä tuleville vastaaville kirouksia. Siis luonnollinen elinympäristö tyrmää koronaa ja luonnoton liian tiuhaan rakennettu ja asuttu ympäristö sairastuttaa,tappaa ihmisiä.
  Halla-aho on ehdolla pormestariksi,mutta ei sinne mene. Ääniä saa todella paljon ja tällä hän onneksi osoittaa koko Suomelle,kuinka Helsinki jo maksaa kalliisti inhimillisesti ja taloudellisesti maahantulon globaalisia seurauksia ja yritys on estää tätä kehitystä,joka uhkaa myös muuta Suomea,jos sitä ei pysäytetä. Ruotsissa pelottava esimerkki. Soinin per.puolueen emme usko hylkäävän maaseutua,päinvastoin. Kääriäinen ja Soini ovat kiinnostuneet eräästä unelmasta,joka olisi maassa n.40%-koaliittio. Kirman hengessä.

 • Lukija21

  Siinä missä PS menee kokoomuksesta ohi oikealta, menee Keskusta Vanhasen pikakaistaa pitkin puolueen ja pj:n ”kotidemarin” avustuksella Vasemmistoliiton ohi vasemmalta. Kurvinen kuvittelee, että oman puolueen kannatus nousee muita mollaamalla. Tämä taito on läpänheittäjä Kurvisella hyvin hallussa, muuhun hänestä ei olekaan.

  • Lukija74

   Kurvinen täysin oikeassa. Jussi Halla-aho paljasti Persujen todelliset tavoitteet. Voiko maaseutujen ihmiset tukea enää tätä keskittämis linjaa.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen