Timo Soini kimpaantui Päivi Räsäsen poliisitutkinnoista, varoittaa kristinuskon sensuroimisesta – "Miksi luterilainen kirkko on hiljaa? MIKSI?"

Politiikka

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsäsen poliisitutkinnat kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ovat Timo Soinin (sin.) mukaan osoitus siitä, että uskonnonvapaus on vaarassa.

– Koko prosessi on oikeusvaltion kannalta kamala. Poliisitutkinta lisää sensuurihenkeä kristinuskoa ja sen opetuksia kohtaan, ex-ulkoministeri kirjoittaa plokissaan.

Rä­sä­nen on kut­sut­tu po­lii­si­kuu­lus­te­luun Pa­si­lan pää­po­lii­si­a­se­mal­le 2. maa­lis­kuu­ta.

Hän on kuul­ta­va­na ho­mo­suh­tei­ta kä­sit­te­le­väs­tä ”Mie­hek­si ja nai­sek­si hän hei­dät loi” -jul­kai­sus­taan.

Räsäsen toinen poliisitutkinta liittyy viimekesäiseen Twitter-kirjoitukseen.

Räsänen twiittasi Helsinki Pride -tapahtuman aikana: ”Mi­ten kir­kon op­pi­pe­rus­ta, Raa­mat­tu, so­pii yh­teen aat­teen kans­sa, jos­sa hä­peä ja syn­ti nos­te­taan yl­pey­den ai­heek­si?”

Tämä taistelu voitetaan, kun se uskalletaan käydä. Päivi käy sitä nyt meidän kaikkien puolesta.

Soini kokee, että suomalainen yhteiskunta on ”vedenjakajalla” uskonnonvapauden suhteen.

– Virallinen Suomi osoittelee sormella oikeusvaltioasioissa Puolaa ja Unkaria. Oma pesä löyhkää. Suomessa on saatava uskoa ja olla uskomatta. Tämä taistelu voitetaan, kun se uskalletaan käydä. Päivi käy sitä nyt meidän kaikkien puolesta.

Soini muistelee saaneensa tukea katoliselta kirkolta, kun hän joutui epäluottamuslauseäänestykseen aborttikannanotoistaan.

– Mitä se kertoo maamme henkisestä saati hengellisestä tilasta, jos ja kun uskonnonvapautta julkisesti puolustamassa eivät ole kuin Päivi Räsänen ja minä?

– Miksi luterilainen kirkko on hiljaa? MIKSI?