Slunga-Poutsalo: Perussuomalaiset ei hyväksy autoilijoiden seurantajärjestelmää

Valtion liikenneverkkoyhtiö

Perussuomalaiset ei hyväksy liikenne- ja viestintäministeriön ehdotusta autoilijoiden seurantajärjestelmästä, sanoo perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo tiedotteessaan.

– Tällaista autoilijoiden seurantajärjestelmää ei ole hallitusohjelmassa, hän sanoo.

Slunga-Poutsalon mielestä seurantajärjestelmään liittyy aina isoja periaatteellisia ongelmia, eikä sellaista pidä lähteä toteuttamaan pelkän digitalisaation huumassa.

– Jos tieverkoston korjausvelka ylipäätään katsottaisiin perustelluksi kerätä kilometrimaksuilla, niin se voitaisiin siinä tapauksessa toteuttaa ilman kalliita lisäkustannuksia autojen katsastusten yhteydessä jo nykyisellään kerättävien mittarilukemien pohjalta.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) kirjoitti torstaina blogissaan , että liikenteen maksujen välityksellä ei ole tarkoitus seurata kansalaisia, vaan ajettuja kilometrejä.

Ministeri myös totesi, että seurannan teknisen toteuttamisen tapaa ei ole vielä lyöty lukkoon.  Periaate kuitenkin on, että tekniikoita ei rajoiteta lainsäädännöllä.

– Ja vaatimus on, että laitteet ja niihin liittyvät palvelut ovat helppokäyttöisiä, tietoturvallisia ja yksityisyydensuojan turvaavia, Berner kirjoittaa.