SK: Kokoomuksen poliisikansanedustaja salasi Nuorisosäätiön sotkuihin sekaantuneen rakennusyhtiön vaalituen

Kokoomus

Kokoomuksen kansanedustaja Kalle Jokinen on jättänyt ilmoittamatta lahtelaiselta rakennusliike Salpausselän Rakentajilta saamansa  4 000 euron vaalituen vuoden 2015 eduskuntavaaleissa, kertoo Suomen Kuvalehti.

Jokinen jätti lehden mukaan tuen ilmoittamatta kolmen vuoden ajan, vaikka kaikki saadut yli 1 500 euron tuet on kerrottava kahden kuukauden kuluessa vaaleista.

Jokinen kertoo tuen jääneen ajallaan ilmoittamatta siksi, että se oli maksettu hänen henkilökohtaiselle tililleen.

Kansanedustajan mukaan virhe oli tullut ilmi vasta kesällä 2018, kun hän oli suunnitellut seuraavan vuoden eduskuntavaalikampanjaa ja katsonut, mistä edellisvaaleissa oli saatu tukea.

Heinäkuussa 2018 Jokinen lisäsi vaalirahoitusilmoitukseensa tiedon siitä, että oli saanut vaalitukea Salpausselän Rakentajilta, mutta kirjasi tuen antajan uudella nimellä Pallas Rakennus Päijät-Häme Oy. Yritys oli ottanut nimen käyttöön pari viikkoa aiemmin.

Salpausselän Rakentajat on ollut julkisuudessa jouduttuaan poikkeuksellisen mittavan talousrikostutkinnan kohteeksi Ylen uutisoitua vuonna 2016 sen kiinteistökaupoista ja urakkasopimuksista.

Rakennusyhtiö oli vuodesta 2014 alkaen tehnyt miljoonavoittoja yleishyödyllisen Nuorisosäätiön kustannuksella.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajanakin toiminut ylikonstaapeli Kalle Jokinen on virkavapaalla Hämeen poliisista.