SDP:n Susanna Huovinen on jättämässä eduskunnan

Eduskunta

SDP:n pitkäaikainen kansanedustaja Susanna Huovinen on jättämässä eduskunnan. Hänet on valittu Keski-Suomen ensi- ja turvakodin uudeksi toiminnanjohtajaksi. Nykyinen toiminnanjohtaja on jäämässä eläkkeelle.

Huovinen hakee valintansa johdosta vapautusta eduskuntatyöstä ja uskoo sen myös saavansa.

– Koen, että olen lähdössä tekemään yhteiskunnallisesti tärkeää työtä järjestösektorille. Vapautuksia on myönnetty tälläkin kaudella siirtymisiin henkilöstöltään pienempien organisaatioiden palvelukseen ja omaani lyhyemmällä eduskuntakokemuksella, Huovinen huomauttaa.

Huovinen on toiminut aikoinaan Keski-Suomen ensi- ja turvakodin johtokunnassa, ja ollut myös valtakunnallisen liiton varapuheenjohtaja.

– Nyt avautunut paikka tuntui itselleni luonnolliselta jatkumolta. Haluan käyttää osaamistani ja verkostojani merkitykselliseen työhön. Tässä tehtävässä siihen tarjoutuu mahdollisuus, Huovinen toteaa.

Susanna Huovinen on toiminut 19 vuotta kansanedustajana, ja hän on yksi pitkäaikaisimmista keskisuomalaisista kansanedustajista.

Hän on toiminut kahteen otteeseen valtioneuvoston jäsenenä (liikenne- ja viestintäministeri 2005-2007, peruspalveluministeri 2013-2015).

Hän kertoo pohtineensa politiikassa jatkamistaan pitkään ja perusteellisesti.

–  Olen jo pitkään miettinyt omaa tilannettani ja tulevaisuuttani, ja kun harkintani päätyi siihen, että en enää asetu ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa, oli luonnollista pohtia, mitä pitkän poliittisen uran jälkeen, Huovinen sanoo.

Huovinen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri.

Ensimmäisellä varasijalla Huovisen tilalle eduskuntaan on Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen.

Juttua täydennetty kello 10.50: Riitta Mäkinen on varasijalla edukuntaan.