Savo-Karjalan keskustaedustajat riemuitsevat Kuopion Pelastusopiston lisärahoituksesta:"Kuopion asema pelastusalan koulutuksen pääkaupunkina vahvistuu"

Hallitus päätti tänään valtion budjettiesityksen täydennyksestä ensi vuodelle.

Se sisältää myös esityksen Kuopion pelastusopiston lisärahoituksesta 2,4 miljoonalla eurolla.

Lisärahaa voidaan käyttää muun muassa koulutukseen ja sen kehittämiseen, kaluston uusimiseen sekä opiskelija-asuntolan parantamiseen.

Savo-Karjalan vaalipiirin keskustalaiset kansanedustajat Hannakaisa Heikkinen, Anu Vehviläinen, Hannu Hoskonen ja Hanna Huttunen ovat tyytyväisiä lisärahoituksen kohdentamiseen.

– Päätöksellä Kuopiossa sijaitsevan Pelastusopiston asema koko Suomea palvelevana pelastusalan koulutus- ja osaamiskeskittymänä vahvistuu entisestään. Tämä on ollut keskustan tavoite, he toteavat yhteisessä kannanotosssaan.

Keskustalaiset muistuttavat, että suomalaisten turvallisuuden takaamisessa yksi keskeinen haaste tulevina vuosina on pelastusalan henkilöstömäärän riittävyys.

– Todennäköisesti Kuopion pelastusopiston koulutusmääriä on tarve lisätä ja koulutusta kehittää jatkossakin, jotta Suomen eri alueilla oleviin rekrytointihaasteisiin voidaan vastata. Näin Kuopion asema suomalaisen pelastuskoulutuksen pääkaupunkina on turvattu myös tulevaisuudessa, nelikko uskoo.

Kansanedustajat näkevät Kuopion pelastusopiston vahvistamisella olevan myös kauaskantoisempaa periaatteellista merkitystä.

– Korkeaa osaamista löytyy muualtakin kuin pääkaupunkiseudulta ja koko Suomea voi palvella myös maakuntakaupungeista. Teemme lujasti töitä sen puolesta, että jatkossa saataisiin aikaan Kuopion Pelastusopiston kaltaisia päätöksiä, jolla tunnustetaan Suomen eri alueiden osaaminen ja vahvuudet.