SAK:n Eloranta peräänkuuluttaa työnantajilta vastuunkantoa ja sopimisen kulttuuria

Työmarkkinat

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta puhui keskusjärjestön edustajistossa voimakkaasti sopimisen kulttuurin puolesta. Hän puhutteli puheessaan suoraan työnantajajärjestöjä ja painotti, että sopimisen kulttuuri hyödyttää sekä työntekijöitä että työnantajia.

–  Yritykset eivät kaipaa riskejä ja ennustamattomuutta – ne kaipaavat hallintaa ja ennustettavuutta. Ja sitä pystyy tarjoamaan toimiva valtakunnallinen työehtosopimusjärjestelmä. Se jyskyttää tasaisen varmaa ja ennustettavaa tulosta talouden ja työmarkkinoiden rakentamiseksi, Eloranta sanoi.

Hän varoitti, että Metsäteollisuuden ratkaisu lopettaa työehtosopiminen on yrityksille riski ja hyppy pimeyteen.

Suomi on pärjännyt Elorannan mielestä myös koronavuoden taloudellisesti mitattuna hyvin juuri sopimisen kulttuurin ansiosta. Työntekijät ja työnantajat löysivät keväällä toisensa ja sopivat nopeasti muun muassa lomautuksista, eläkemaksuista ja työttömyysturvasta.

Hänen mielestään tällä tiellä on hyvä jatkaa tulevaisuudessakin. Hän sanoi työnantajapuolen sillanrakentajille, että heidän ja ay-liikkeen olisi syytä hahmotella isompaa kuvaa koronakriisin jälkeiseen aikaan.

–  Näinä vaikeina aikoina tarvitaan vastuunkantajia, ei rivistä taakse poistuvia.

Eloranta viittasi myös EU:n komission tavoitteeseen edistää koko Euroopassa työehtosopimusneuvottelumallia, jollainen Suomessa hänen mukaansa jo on, mutta josta työnantaja pyrkii eroon.