Saarikko tarttui Halla-ahon välihuutoon: “Hämmentävää, koska ministeri kertoi faktoja“

Eduskunta

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) nosti eduskunnan kyselytunnilla tikun nokkaan perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon välihuudon.

Halla-aho huudahti sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) maahanmuuttopolitiikkaan käsitelleen vastauksen olleen ”lapsellinen”.

Halla-aho oli kysynyt Ohisalolta, aikooko hallitus reagoida maahanmuuton aiheuttamiin ongelmiin.

– Te totesitte, että ministerin vastaus oli lapsellinen. Mielestäni se oli siltä osin hämmentävää, että ministeri Ohisalo kertoi faktoja, Saarikko läksytti PS-johtajaa.

Saarikon mukaan Ohisalo oli oikeassa sanoessaan, että Suomeen tulee tällä hetkellä ennätyksellisen vähän turvapaikanhakijoita.

Lisäksi keskustajohtaja totesi, että Suomi tukee kehitysyhteistyön keinoin juuri niitä maita, joista lähtee turvapaikanhakijoita etsimään parempaa elämää.

– Te ikään kuin tuitte sitä linjaa, että myös juurisyihin pitää puuttua ja lähtömaita on autettava. Siksi on hämmentävää, että te perussuomalaiset olette toistuvasti olleet vähentämässä kehitysapua ja kehitysyhteistyövaroja. Juuri niillä vaikutetaan niihin syihin, joiden takia ihmiset lähtevät maistaan, Saarikko paalutti.