Saarikko huolestui budjettiriihtä varjostavista Nesteen yt-uutisista: “tarvitsemme päätöksiä yrittäjyyden ja viennin edistämisestä“

Talous

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikon mukaan hallituksen budjettineuvottelut saivat huolestuttavan alun, kun Neste ilmoitti maanantaina harkitsevansa Naantalin jalostamotoimintojen lakkauttamista.

Yhtiön mukaan toteutuessaan suunnitelmat tarkoittavat enintään 470 työpaikan vähenemistä.

Saarikko lupaa tukea, niille joihin Nesteen suunnitelmat vaikuttavat.

– Toivon voimia kaikille niille perheille, joiden elämää uutinen koskettaa aiheuttaen huolta ja epävarmuutta tulevaisuudesta. On tärkeää, että valtio tukee Naantalin seutua tässä tilanteessa. Alueella on jatkossakin hyvät edellytykset yritystoiminnalle ja osaamisestakaan Naantalissa ei ole puutetta, Saarikko kirjoittaa Facebookissa.

Saarikon mukaan hallituksen on tehtävä päätöksiä sen puolesta, että suomalainen teollisuus säilyttää kykynsä kilpailla ja uudistua.

– Me suomalaiset tarvitsemme ja ansaitsemme uutisia uusista investoinneista ja työpaikoista.

Saarikko painottaa, että työpaikkoja puolustetaan huolehtimalla yritysten ja vientiteollisuuden hyvästä toimintaympäristöstä ja kilpailukyvystä.

– Samalla tämä on paras tapa huolehtia suomalaisen koulutuksen ja hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksesta. Siksi tarvitsemme päätöksiä yrittäjyyden ja viennin edistämisestä myös parhaillaan käynnissä olevissa budjettineuvotteluista.

Hallituksen budjettiriihi alkoi Säätytalolla huolestuttavien uutisten siivittämänä. Neste on kertonut tänään…

Julkaissut Annika Saarikko Maanantaina 14. syyskuuta 2020