Putinilta myrskyvaroitus: "Emme ole vielä aloittaneet mitään tosissaan"

Venäjä

Venäjän presidentti Vladimir Putin on antanut tähän mennessä yhden pahaenteisimmistä varoituksistaan, kirjoittaa The Guardian.

– Kaikkien pitäisi tietää, että emme ole vielä aloittaneet mitään tosissaan, Putin sanoi torstaina tavatessaan parlamentin jäseniä.

Putin syytti Ukrainaa tukevia länsimaita ​​vihollisuuksien ruokkimisesta.

– Olemme kuulleet monta kertaa, että länsi haluaa taistella meitä vastaan ​​viimeiseen ukrainalaiseen asti. Tämä on tragedia Ukrainan kansalle, mutta näyttää siltä, ​​että kaikki on menossa tätä kohti.

Venäjän johtaja raivosi ”totalitaarisesta liberalismista”, jota länsi yrittää tyrkyttää koko maailmaan. Putinin mukaan länsi käyttää Ukrainan konfliktia yrittääkseen eristää ja heikentää Venäjää.

Putin sanoi, että lännen asettamat Venäjän vastaiset pakotteet eivät ole kuitenkaan saavuttaneet tavoitteitaan ”kylvää jakautumista ja riitaa yhteiskuntaamme ja demoralisoida kansaamme”.

– Historian kulku on pysäyttämätön, ja kollektiivisen lännen yritykset saada voimaan oma versionsa globaalista järjestyksestä ovat tuomittuja epäonnistumaan.

Putin totesi myös, että Venäjä ei hylkää rauhanneuvotteluja, mutta neuvottelumahdollisuudet heikkenevät mitä pidempään Ukrainan konflikti kestää.