Pekka Puskalle Maailman Sydänjärjestön elämäntyöpalkinto

Maailman Sydänjärjestö

Sydänliiton kunniapuheenjohtajalle ja Maailman Sydänjärjestön (WHF) entiselle puheenjohtajalle professori Pekka Puskalle on myönnetty vuoden 2020 Maailman Sydänjärjestön elämäntyöpalkinto.

Perusteluissa häntä kiitetään merkittävästä panoksesta maailmanlaajuisessa taistelussa kroonisia sairauksia sekä sydän- ja verisuonitauteja vastaan.

– On suuri kunnia saada Maailman Sydänjärjestön elämäntyöpalkinto. Arvostan suuresti Maailman Sydänjärjestöä ja sen taistelua pahinta globaalia tappajaa, sydäntauteja vastaan sekä sen työtä kaikkien ihmisten sydänterveyden edistämiseksi, Puska sanoo.

Hän on toiminut Maailman Sydänjärjestön puheenjohtajna vuosina 2009 – 2010.

Puska on aiemmin toiminut Suomen Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtajana ja on vuosikymmenien ajan vaikuttanut merkittävällä tavalla kansanterveyden tutkimukseen ja sairauksien ehkäisemisen käytäntöihin sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Hän oli muun muassa tunnetun Pohjois-Karjala -projektin johtohahmoja. Pekka Puska on vaikuttanut kaksi kautta myös keskustan kansanedustajana.

– Olemme iloisia ja ylpeitä, että kunniapuheenjohtajamme työ on palkittu, Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax toteaa.

Hän toivoo, että tunnustus toimii myös muistutuksena ja innostajana, sillä sydän- ja verisuonisairaudet ovat yhä Suomen suurin yksittäinen terveysongelma.