Pääministeri Sanna Marin sai ministereistä eniten tuloja, puoluejohtajien kärjessä liikemies Harry Harkimo

Esko Aho ex-pääministereiden tulokärjessä
Veropäivä

Suurituloisin ministeri viime vuonna oli pääministeri Sanna Marin (sd.). Hänellä oli verotettavaa ansiotuloa noin 206  000 euroa. Verotettavia pääomatuloja ei hänelle kertynyt.

Marinin tulot nousivat huomattavasti edeltävästä vuodesta, jolloin hänen tulonsa olivat 121  000 euroa. Viime vuosi oli hänen ensimmäinen täysi vuotensa pääministerinä.

Toisena ministereistä tienasi eniten oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.), noin 180  000 euroa. Näistä valtaosa oli ansiotuloja, verotettavia pääomatuloja hänelle kertyi 90 euroa.

Aiempina vuosina ministereistä korkeimpiin tuloihin on yltänyt maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) Tänä vuonna hänen verotettavat ansio- ja pääomatulonsa olivat noin 150  000 euroa.

Puoluejohtajista eniten tienasi Liike Nytiä johtava liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo, joka on perinteisesti ollut politiikkojen tulokärjessä. Hänellä oli yhteensä tuloja noin 215  000 euroa, joista ansiotuloa noin 179  000 euroa ja pääomatuloa noin 36  200 euroa.

Toisena puoluejohtajista oli Marin ja kolmantena Henriksson.

Entisistä pääministereistä eniten tienasi Esko Aho (kesk.), joka toimii muun muassa konsulttiyritys East Officen vanhempana neuvonantajana.

Aho tienasi yhteensä 360  000 euroa, joista valtaosa oli ansiotuloja. Pääomatuloa hänelle kertyi noin reilut 3  000 euroa.

Toisena oli Jyrki Katainen (kok.), joka toimii Sitran yliasiamiehenä. Hän tienasi yhteensä 213  000 euroa verotettavia ansio- ja pääomatuloja.

Näistä valtaosa oli ansiotuloja, pääomatuloja hänelle kertyi noin 400 euron edestä.