Oppositio syyttää hallitusta vanhustenhoidon puutteista – samaan aikaan vasemmiston hallitsema sotefirma Med Group pistää hynttyitä yhteen kohuyhtiö Esperi Caren kanssa, Talouselämä kertoo

Varmaan edustajiston jäsenten pitää pohtia tykönänsä, mikä on meidän mahdollisuus vaikuttaa asiaan, vasemmistoliiton eduskuntaryhmää johtava Aino-Kaisa Pekonen sanoo
Hoiva-ala

Sdp:n ja vasemmistoliiton edustajat käyttävät ylintä päätösvaltaa Osuuskunta Tradekassa, jonka omistama soteyhtiö Med Group aikoo aloittaa yhteistyön Esperi Caren kanssa.

Talouselämä kertoo , että ensimmäinen kumppanuussopimus on jo solmittu. Med Groupin Punkalaitumella sijaitsevat vanhusten ja vammaisten asumispalvelut Palvelukeskus Pakarissa siirtyivät Esperille.

Oppositiopoliitikot ovat nolossa tilanteessa. He ovat pillastuneet Esperi Care -yhtiön vanhusten hoivapalveluiden tilanteesta ja syyttävät asiasta maan hallitusta siinä määrin, että ovat jättämässä välikysymystä .

Samaan aikaan Osuuskunta Tradekassa ylintä päätösvaltaa käyttävät muun muassa kansanedustajat Eero Heinäluoma (sd), Paavo Arhinmäki (vas), Antti Lindtman (sd), Maria Guzenina (sd) ja Li Andersson (vas).

Edustajistoon kuuluu myös vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen, jota Talouselämä haastatteli.

Pekosen mukaan Esperin yhteistyö Med Groupin kanssa täytyy harkita uudelleen.

– Kehottaisin nyt hidastamaan tahtia ja katsomaan, voidaanko lähteä tähän, Pekonen sanoo lehdelle.

– Varmaan edustajiston jäsenten pitää pohtia tykönänsä, mikä on meidän mahdollisuus vaikuttaa asiaan ja onko tarpeellista järjestää ylimääräinen edustajiston kokous, jossa asia puidaan auki, hän lisää.

Onni-nimellä tunnettu Med Group kertoi tiedotteessaan viime lokakuussa, että se aloittaa valtakunnallisen yhteistyön ja ”strategisen kumppanuuden” Esperi Caren kanssa.

– Tässä kaksi erikoistunutta toimijaa pistää hynttyyt yhteen ja luo uusia malleja vastaamaan asiakkaan tarpeita. Palvelutarjontamme tukevat toisiaan: kotiin vietävien palveluiden tuottajana ONNI hoiva on johtava toimija – me taas olemme sitä hoiva-asumisen puolella”, Esperin silloinen toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni iloitsi tiedotteessa.

Tradeka on perinteinen vasemmistoliiton ja Sdp:n vaalirahoittaja, Talouselämä toteaa.