Nyt älähtää Lapin keskustapomo Halla-aholle – ”Ääni persuille on ääni keskittämiselle ja selänkääntö harvaan asutulle Suomelle”

Politiikka

Ääni persuille näyttää olevan ääni keskittämiselle ja selänkääntö harvaan asutulle Suomelle, sivaltaa Lapin keskustan puheenjohtaja Petteri Salmijärvi.

Salmijärvi ihmettelee, kuinka perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on tuonut toistuvasti esille, että pienten harvaan asuttujen kuntien tasausjärjestelmä tulee purkaa “kepulaisena aluepolitiikkana” eikä mitään “aluetukia” tarvita.

– Se, että hän pitää asiaa jatkuvasti esillä, ei ole vain lipsahdus, vaan perussuomalaisen puolueen linja, hän lataa Suomenmaan mielipidepalstalla.

Keskustan Lapin piiripomo huomauttaa, että kunnat toteuttavat lakisääteisiä tehtäviä, joista valtio maksaa kunnille valtionosuuksia, joten on väärin puhua valtion avustuksista.

– Juuri valtionosuuksien avulla koko maassa taataan perustuslainkin edellyttämät yhtenäiset palvelut. Jos se järjestelmä purettaisiin, niin kyllä alueiden Suomi autioituisi melko rivakkaan tahtiin.

Salmijärvi jatkaa, että on kaikkien suomalaisten etu, että Suomessa pidetään kilpailukykyä yllä koko maassa.

– Esimerkiksi Norjan ja Ruotsin tuet pohjoisten alueiden asukkaille ja yrityksille ovat huomattavasti suuremmat kuin meillä.