Musiikintekijöiltä kiitokset Kurviselle – "vastaa nyt paremmin alkuperäisen EU-direktiivin tavoitteita"

Tekijänoikeuslaki

EU:n tekijänoikeusdirektiivistä johdettu uusi tekijänoikeuslaki on edennyt eduskuntaan sellaisena, kuin kuuluukin, Suomen Musiikintekijät kiittää.

– Alkuperäisen direktiivin mukaan alustoilla on tekijänoikeudellinen vastuu siitä sisällöstä, jota ne välittävät. Tarkoituksena on vahvistaa oikeudenhaltijoiden suojaa ja yhdenmukaistaa lainsäädäntöä EU:n sisämarkkinoilla, yhdistys selventää kannanotossaan.

– Uusi esitys korjaa tämän niin sanotun arvokuilu-ongelman. Kuten direktiivikin edellyttää, on oikein ja kohtuullista, että verkon miljoonabisnestä tekevät alustapalvelut maksavat käyttämästään sisällöstä kuten muutkin alan toimijat – eivätkä sysää vastuuta esimerkiksi yksittäisille tubettajille tai tavallisille palvelun käyttäjille, Suomen Musiikintekijöiden hallituksen puheenjohtaja Kaija Kärkinen toteaa.

– Tästä hyötyvät siis niin kuluttajat kuin me sisällön tekijätkin, hän toteaa

Erityiskiitokset Kärkinen osoittaa asiaa edistäneille päättäjille ja virkamiehille.

– Esitys on ollut pitkän työn tulos ja vastaa nyt paremmin alkuperäisen EU-direktiivin tavoitteita. Tästä suuresta työstä kiitos kaikille asiaa valmistelleille, erityisesti viimeisimpänä ministeri Antti Kurviselle ja ministereiden avustajille sekä virkamiehille.