Metsä Groupin investointipäätös kerää laajalti suitsutusta – Kulmuni: "Tämä on erittäin tärkeä päätös Suomen elpymisen kannalta"

Metsäteollisuus

Metsä Groupin ilmoitus uuden biotuotetehtaan rakentamisen varmistumisesta Kemiin on herättänyt innostusta ja suitsutusta laajalla rintamalla.

Samalta talousalueelta kotoisin oleva kansanedustaja Katri Kulmuni on hyvin tyytyväinen tämän päivän investointiuutiseen. 

– Päätös on erittäin odotettu ja ounasteltu. On erittäin tärkeää, että hallitus omalla toiminnallaan jo keväällä mahdollisti liikenneinfrastruktuurin rakentamisen yli 200 miljoonan euron osalta, Kulmuni muistuttaa tiedotteessaan. 

Metsä Groupin 1,6 miljardin arvoinen investointi on suomalaisen metsäteollisuushistorian suurin. 

– Tämä on erittäin tärkeä päätös Suomen elpymisen kannalta ja erityisesti tällä on suurta merkitystä koko Pohjois-Suomen kehitykselle. Paikallisesti meitä odottaa nyt positiivinen haaste riittävän osaavan työvoiman saannin suhteen Meri-Lapissa, Kulmuni toteaa. 

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) kuvaa uutista Twitterissä erinomaiseksi.

– Metsäteollisuuden invesotoinnit ovat tervetulleita Suomeen. Uusi biotuotetehdas korostaa metsien kestävän hoidon ja käytön merkitystä kansantaloudellemme ja uusiutuvien raaka-aineiden roolia fossiilitaloudesta irtautumisessa, Leppä kirjoittaa.

Lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä huomauttaa investoinnin jättimäisestä merkityksestä talouden ohella myös ilmastonsuojelun kannalta.

– Tämä oli alkuvuoden tärkein päätös ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta. Kiitos Metsä Group. Ilmasto, talous ja työllisyys kiittävät kaikki teitä, toteaa Kärnä Facebook-päivityksessään.

Tämä oli alkuvuoden tärkein päätös ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta. Kiitos Metsä Group. Ilmasto, talous ja työllisyys kiittävät kaikki teitä.

Julkaissut Mikko Kärnä Torstaina 11. helmikuuta 2021

Naapurimaakunta Pohjois-Pohjanmaan kansanedustaja Pekka Aittakumpu muistuttaa Twitterissä hankkeen taloudellisista mittasuhteista.

– Lisää Suomen vientiä puolella miljardilla eurolla, synnyttää suorassa arvoketjussa 2 500 työpaikkaa, työllistää rakennusvaiheessa 15 000 ihmistä, tuottaa uusiutuvaa sähköä 2 terawattituntia vuodessa ja 2,5 prosenttia Suomen sähköntuotannosta, hän luettelee.

Keskustan kekisuomalainen kansanedustaja Joonas Könttä korostaa investoinnin merkitystä koko suomalaisen metsäteollisuuden kannalta.

– Uusi tehdas hankkii puuta pääosin Suomesta. Kuitupuuta käytetään 7,6 miljoonaa kuutiometriä, joka on 4,5 miljoonaa kuutiota enemmän kuin nykyinen sellutehdas, Könttä tviittaa.

Juttua päivitetty 11.2. klo 17:07. Lisätty Jari Lepän kommentit.