Lakivaliokuntaa johtava Tolvanen lupaa: "Käsittelemme lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksia kiristävän esityksen nopealla aikataululla"

Lainsäädäntö

Lakivaliokunnan puheenjohtaja Kari Tolvanen (kok.) kannattaa voimakkaasti oikeusministeri Antti Häkkäsen aikeita kiristää lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksia.

– Kun oikeusministerin esitys aikanaan tulee hallituksen esityksenä lakivaliokuntaan, käsittelemme sen nopealla aikataululla yhdessä asiaan liittyvän kansalaisaloitteen kanssa, Tolvanen lupaa.

Lapset ovat Tolvasen mukaan haavoittuvassa asemassa ja usein kykenemättömiä puolustamaan itseään.

– Siksi myös lainsäädännön on tehokkaasti suojeltava heitä. Tätä olen vaatinut jo pitkään, hän toteaa.

Oikeusministeri esittää rikoslakiin muun muassa uutta säännöstä törkeästä lapsen raiskauksesta ja lapsen seksuaalisen hyväksikäytön rangaistuksen korottamista.

– Kärjistetysti voi todeta, että seksuaalisesti hyväksikäytetty lapsi saa elinkautisen, mutta tekijä ehdollisen. Näin ei voi jatkua ja siksi uudet tiukennukset ovat tervetulleita.

– Samoin lainsäädännössä ilmennyt aukko lapsen suostumuksesta tekoon rangaistavuuden esteenä poistuu, mainitsee aikaisemmin poliisissa useita vuosia seksuaalirikoksia tutkinut Tolvanen.