Korkeasaaren eläimiä totutettiin yleisön paluuseen ennakkoon – eläintarha avautui pitkän koronasulun jälkeen

Persianlampaat ovat uusia asukkaita, jotka kohtaavat saaren vierailijoita ensimmäistä kertaa.
Koronarajoitukset

Korkeasaaren eläimet saivat ensimmäistä kertaa vierailijoita viiteen kuukauteen, kun eläintarhan ovet avattiin maanantaina koronasulun jälkeen. Eläintarhan toimitusjohtaja Sanna Hellström kertoo STT:lle, että päivä oli vilkas toukokuiseksi arkipäiväksi.

Eläimiä pääsee aluksi ihastelemaan ainoastaan saaren ulkotiloissa. Eläintalot, kuten trooppisten eläinten tilat, pysyvät yhä suljettuina kontaktien välttämiseksi. Vaikka eläinmäärä trooppisissa taloissa on suuri, pinta-alallisesti eniten nähtävää on ulkona.

–  Nyt kun sää lämpenee, niin osa (trooppisista eläimistä) näkyy myös ulkona. Pikkuapinoilla ja papukaijoilla ja osalla kilpikonnista on myös ulkotilat, Hellström kertoo.

Korkeasaaressa on myös uusia eläimiä, jotka kohtaavat vierailijoita ensimmäistä kertaa. Kolme uhanalaista persianlammasta muutti sulun aikana saareen Ruotsista ja Tallinnasta.

Lisäksi partakorppikotkalle kuoriutui keväällä poikanen. Poikasta ei vielä pesästä näe, mutta kesän edetessä sen voi tarhassaan nähdä, Hellström ennustaa.

Korkeasaaren eläimet olivat tänä keväänä poikkeuksellisen pitkän ajan yksin ilman vierailijoita. Vuosi sitten keväällä eläintarha oli suljettuna kaksi kuukautta. Normaalisti Korkeasaari on avoinna ympäri vuoden.

Hellströmin mukaan eläintarhan vuosi rytmittyy hiljaisten talvikausien ympärille. Talvea kohti kävijämäärä pienenee pikku hiljaa ja jälleen keväällä vilkastuu pikku hiljaa. Nyt eläimiä totutettiin yleisön paluuseen sulun jälkeen.

–  Ennen kuin avattiin, meillä oli totutusvierailuja. Oli ryhmiä käymässä ihan sitä varten, että eläimet tottuisivat, ettei tule sitten isompi vierailijamäärä kertarysäyksellä.

–  Meidän eläimet ovat tavallisesti hyvin tottuneita siihen, että on vierailijoita. Normaaliaikana eläimet eivät juurikaan reagoi siihen, että vierailijoita tulee. Uskon, että ne tottuvat taas nopeasti, Hellström jatkaa.

Koronatilanteen vuoksi eläintarhaan mielivien tulee tehdä ennakkovaraus. Hellström vinkkaa, että toukokuussa Korkeasaaressa on vielä väljää vierailla, kesällä puolestaan illat ovat rauhallista aikaa.