Kohonneet kustannukset painoivat Atrian tulosta

Talous

Kohonneet kustannukset painoivat elintarvikekonserni Atrian tulosta vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Oikaistu liikevoitto heikkeni tammi-maaliskuussa selvästi vuoden takaisesta. Oikaistu liikevoitto putosi 2,3 miljoonaan euroon 6,6 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kasvoi kaikilla liiketoiminta-alueilla.

Toimitusjohtaja Juha Gröhnin mukaan liikevaihdon kasvun taustalla on osaltaan hintojen nousu, joka ei kuitenkaan ollut riittävä suhteessa kustannusten nousuun.

Gröhn luonnehtii vuoden 2022 alkua monella tavalla poikkeukselliseksi.

–  Venäjän hyökkäys Ukrainaan vauhditti edelleen kustannusten nousua ja monien hyödykkeiden hinnoittelu ei ole enää perinteiseen markkinatalouteen perustuvaa, vaan ollaan poikkeusolojen hinnoittelussa, hän sanoo osavuosikatsauksessa.

Atrian henkilöstössä sairauspoissaolot ovat noin kaksinkertaistuneet normaalitilanteeseen verrattuna koronan takia.

Tänä vuonna Atria-konsernin oikaistun liikevoiton arvioidaankin olevan pienempi kuin edellisvuonna, jolloin se oli 49,2 miljoonaa euroa. Kustannusten merkittävä ja nopea nousu sekä maailmanlaajuisen sianlihan kysynnän ja tarjonnan epätasapaino aiheuttavat epävarmuutta toimintaympäristössä kuluvana vuonna.