Keskustan varapuheenjohtajakisa käynnistyi – Pasi Kivisaari asettui ehdolle

Keskusta.

Keskustan Etelä-Pohjanmaan piiri esittää kansanedustaja Pasi Kivisaarta keskustan varapuheenjohtajaksi. Puoluekokous järjestetään syyskuun alussa Oulussa. 

Kivisaari kertoo piirin lähettämällä tiedotteella haluavansa vaikuttaa varapuheenjohtajan paikalta keskustan uuteen nousuun.

– Tunnen perheiden arjen, haluan puolustaa jokaisen oikeutta hyvinvointiin ja hyvään elämään. Näen mahdollisuuksia kaikkialla Suomessa ja arvostan paikallisuutta, hän summaa.

Kivisaari on ensimmäisen kauden kansanedustaja. Hän on kotoisin Seinäjoelta, Vaasan vaalipiiristä. Ennen eduskuntaan pääsyään hän työskenteli rehtorina.

Seinäjoen kaupunginvaltuustossa Kivisaari on istunut vuodesta 2012. Hän toimi kapunginhallituksen puheenjohtajana vuosina 2017–2019.

Kivisaari on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta.

Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin mielestä Kivisaari olisi keskustalle perinteet tunteva, mutta moderni varapuheenjohtaja.

– Pasi tuo keskustaan arkijärkistä, ihmisen kokoista ajattelua ja ihmisarvon tunnustavaa politiikkaa. Pasin vahvuus on vahva sivistysosaaminen ja kuntakokemus, tavallisten ihmisten parissa toimiminen, tiedotteessa sanotaan.

Keskustan varapuheenjohtajiston muodostavat tällä hetkellä Hannakaisa Heikkinen, Juha Rehula ja Petri Honkonen.

Heistä Honkonen on sanonut hakevansa jatkokautta varapuheenjohtajan tehtäviin.

Heikkinen on kertonut, ettei asetu enää ehdolle. Rehula ei ole kommentoinut jatkohalujaan.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni aikoo hakea jatkokautta tehtäväänsä Oulun puoluekokouksessa.