Keskustan Saarikolta tuki Kurvisen Halla-aho-ryöpytykselle: “Rapsakkaa, mutta ihan paikallaan“

Politiikka

On perusteltua vaatia perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa kertomaan, mitkä maaseudun tuet hän olisi valmis lakkauttamaan, keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko näkee.

Halla-aho kommentit lauantaina MTV:n Uutisextrassa herättävät närkästystä keskustaleirissä.

– Me uskomme vakaasti, että maalla asuvilla ihmisillä on luja halu tulla toimeen omalla työllään, eikä kitkutella kepulaisella tukiaispolitiikalla, Halla-aho sivalsi.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen tivasi heti tuoreeltaan, mistä perussuomalaiset olisi valmis leikkaamaan.

– Halla-ahoa kiinnostaa lähinnä päästä kalifiksi Helsingin kaupungintalolle, vapaavuoreksi vapaavuoren paikalle. Pormestaribileissä unohtuvat niin Pihtiputaan kuin Kontulan mummon murheet, Kurvinen moukaroi Halla-ahon kommentteja keskustan puoluevaltuuston puheenvuorossaan.

– Todellisuudessa Halla-aho on kokoomustakin kovempi keskittäjä. Peruuttamattoman kauas on tultu Veikko Vennamon ja Timo Soinin ajoista.

Se on aika halventavasti sanottu maaseudun ihmisistä.

Antti Kurvinen (kesk.)

Keskustan Saarikko kokee, että kielenkäyttö on perustellusti kovaa.

– Asioista saa sanoa lujasti ja faktoissa pysyen. On myös oikeus esittää tarkentavia kysymyksiä silloin, jos vain heitellään (väitteitä) ilmoille. On oikeus kysyä tarkennusta, Saarikko sanoi keskustan puoluevaltuuston jälkeisessä mediatilaisuudessa sunnuntaina.

– Asiat riitelevät, eivät ihmiset. Kurvisen kannanotto on rapsakka, mutta mielestäni ihan paikallaan. On oikein kysyä, mitä ne sellaiset ”kepulaisten tukiaiset” ovat, joita Halla-aho pitää turhina.  

Kurvinen itse seisoo sanojensa takana.

– Kilpakumppanien politiikkaa on aiheellista kritisoida. Tulemme myös puolustautumaan virheellisiä väitteitä vastaan.

– Perussuomalaiset on gallupien kakkonen ja iso puolue. Heihin pätevät samat säännöt kuin muihinkin puolueisiin. Halla-aho sanoi, että ”kitkutellaan kepulaisten tukien varassa”. Se on aika halventavasti sanottu maaseudun ihmisistä.

Keskustan varapuheenjohtaja Markus Lohi riensi komppaamaan Kurvista.

– Viimeiset 25 vuotta koko Suomea ja sen elinkeinoelämää on kehitetty nimenomaan EU:n aluekehitysrahojen turvin eikä tänne maakuntiin tule oikein muuta rahaa maatalouden tukien lisäksi.

– Koko Itä- ja Pohjois-Suomi on jo vuosia pitänyt yksimielisesti edunvalvonnan kärkiasiana sitä, että turvaamme aluekehitysrahojen maksimaalisen tason ja nykysaannon. On erittäin harmi, jos perussuomalaiset lähtee tästä rintamasta lipeämään.

Kommentit (7)

 • Lukija67

  Halla-aho kertoi vain totuuden,kepu yrittää rimpuilla 10-12% puolueena lupailemalla joaitain eu tukia viljelijöille.
  Tosiasiassa nuo tuet tulevat suomalaisten veronmaksajien taskusta ja kepu tietää sen varsin hyvin.

 • Lukija9

  Lukija 67, miten kävisi, jos ”syöntipalkkiot” eli maataloustuet leikattaisiin pois. Mikä olisikaan silloin ruoan hinta tavalliselle kuluttajalle, joka ostaa vain ”kaupan maitoa” ja ”kaupan vihanneksia”? Kannattaa miettiä, mitä mölisee maataloustukien tarpeellisuudesta. Entäpä kuinka moni ”metalliduunari” saa leipänsä kasaamalla maataloudelle tuotantovälineitä. Edeelleen muistutan, että maataloustuet ovat s y ö t i p a l k k i o i t a eli elintarvikkeiden hintojen alhaalla pitämiseksi. maksettuja tukia. Tämän tajuaa jokainen Keskustan kannattaja, mutta entäpä muut?

 • Lukija5

  Halla-aho on aikaisemmin esittänyt, että Suomella tulisi olla oma maatalouspolitiikka, irrallaan EUn säännöksistä. Tuo hänen sanomansa juontaa ehkä aikaisempaan ajatteluun. Kyllä Halla-aho on ajattelussaan oikeilla jäljillä. Jos elintarvikkeiden vapaata tuontia voitaisi rajoittaa, sillä saataisi kontrolliin myös S- ja K- duopolin maataloustuotteiden hintojen polkeminen. Tuet tarvitaan, mutta niin tarvitsevat maatilatkin kunnolliset hinnat tuotteistaan. Tänään se kriittinen euro uppoaa kaupan taskuun.

 • Lukija21

  Keskustan kannattaisi tarkoin miettiä, kumpi on loitonnut opi-isistään kauemmaksi. Keskusta alkiolaisuudesta vai PS vennamolaisuudesta. Soinilla ei hillotolppalinjan ohella muuta linjaa koskaan ole ollutkaan.

 • Lukija97

  Perussuomalaisten pj. Halla-aho sanoi, että ”kitkutellaan kepulaisten tukien varassa”. Keskustan pj. Saarikon mielestä se on aika halventavasti sanottu maaseudun ihmisistä.

  Asia ei ole näin. Halla-ahon puheista olen ymmärtänyt, että hänen mielestään tuottajille täytyy maksaa työstä kunnon korvaus. Tuottajille maksettava tuotteista parempi hinta. Se on niin, että mitä enemmän valtio/EU maksaa tukia, niin sitä enemmän kauppa kiristää tuottajan osuudesta, eli maksaa tuottajalle vähemmän.
  Taannoin televisiossa näytettiin kuvaa reikäleivästä, joka maksoi kaupassa 1 euron. Tuosta eurosta jauhojen osuus oli 5%, eli 5 centtiä. Jos maanviljelijälle maksettaisiin jauhosta kaksinkertainen hinta, niin leivän hinta olisi 1,05 -1,10 eur. Loppu 95% oli veroja, logistiikkaa, leipomoa, kaupan osuus jne. Sama pätee varmaan maidossa, lihassa, perunassa, juureksissa jne. Kauppa voisi myös tinkiä hieman omasta osuudestaan!
  Itse olisin valmis maksamaan suomalaisista maatalouden tuotteista 5-10% enemmän, jos tiedän että tuottaja saa työstään paremman korvauksen.
  On selvää, että Suomen ankara ilmasto rasittaa valtavasti maanviljelijöitä, joten ilman mitään tukia maatalous ei Suomessa selviä. Eikä tarvitse selvitä.
  On äärimmäisen tärkeä pitää maaseutu elävänä. Huoltovarmuuden kannalta. Suomalaisen identiteetin kannalta.

 • Lukija4

  Perussuomalaiset lupaa kaikkea hyvää, miten sitten suu pannaan jos joutuu hallitukseen – siellä joutuu hoitamaan hyvien asioiden lisäksi kielteisetkin asiat – käykö niin kuin ennenkin – totuus paljastuu – usko loppuu ja puolue hajoaa.

 • Lukija21

  Halla-aho latasi täyslaidallisen Keskustalle. Ja oikeassa on. Kannattaa katsella ympärille, erityisesti millaisissa ”porukoissa” marjailee.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen