Annika Saarikko blogissa: “Päättäjiltä vaaditaan nyt kaksoisosaamista“

Politiikka

Keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon mukaan koronakriisistä selviämistä ei mitata vain epidemian voittamisella, vaan myös kriisin seurausten jälkihoidon onnistumisena.

– Päättäjiltä vaaditaan nyt kaksoisosaamista. Tautitilanteen hyvää hoitoa tänään ja samalla myös valmistautumista aikaan kriisin jälkeen, hän kirjoittaa blogissaan.

Saarikon mukaan nyt on linjattava myös Suomen tulevaisuutta korona-ajan jälkeen, eikä sitä ei voi jättää myöhempiin aikoihin.

– Myönteiset, tästä kurimuksesta pois pääsemistä edesauttavat rokoteuutiset alleviivaavat tämän pohdinnan tärkeyttä. Suomen ja suomalaisten asioiden hoitaminen ei ylipäätään voi, eikä saa olla kvartaalipolitiikkaa, hän muistuttaa.

Puheenjohtajan mukaan keskustalle peruspilareita korona-ajan jälkeen ovat, että Suomen talous laitetaan kuntoon ja että koko maa ja kaikki suomalaiset pidetään mukana.

– Keskustan näkemys on, että vain työpaikat ovat kestävä tapa saada Suomi takaisin jaloilleen. Muutakin tarvitaan, mutta tulevan talouspolitiikan päälinja eivät voi olla vain veronkorotukset tai menoleikkaukset, Saarikko korostaa.

Työpaikkojen luomisen ohella toisena läpileikkaavana tavoitteena pitää Annika Saarikon mielestä olla hajautetumman yhteiskunnan rakentaminen.

– Ensinnäkin, isoimmat mahdollisuudet uusiin, pysyviin työpaikkoihin on kotimaisten luonnonvarojen kestävään hyödyntämiseen perustuvassa bio- ja kiertotaloudessa huippuosaamiseen yhdistettynä. Nuo luonnonvarat ovat maakunnissa ja maaseudulla eri puolilla Suomea.

– Toiseksi, korona-aika on osoittanut, miten tärkeää omavaraisuus ruuassa, energiassa ja monessa tärkeässä asiassa. Maakunnissa omavaraisuus pitkälle tehdään ja Suomen pitää olla iskunkestävämpi ottamaan vastaan sen, mitä maailma tulevaisuudessa ratkaistavaksemme tuo.