Keskustan Pekka Aittakumpu tilasi laskelman eduskunnan tietopalvelusta: Kokoomusedustajien muutosehdotukset valtion budjettiin lisäisivät menoja 1,9 miljardilla

Budjettikeskustelu

Eduskunnan tietopalvelun mukaan kokoomuksen kansanedustajien ehdottamat muutokset valtion talousarvioon lisäisivät valtion menoja lähes kahdella miljardilla, kertoo kansanedustaja Pekka Aittakumpu (kesk.).

Aittakumpu pyysi eduskunnan tietopalvelua laskemaan, kuinka paljon oppositiopuolueiden kansanedustajien muutosesitykset talousarvioon lisäisivät valtion menoja.

Laskelmassa ei ole huomioitu mahdollisia eduskuntaryhmän edustajien tekemien muutosehdotusten päällekkäisyyksiä.

Tietopalvelun mukaan suurimpia menolisäyksiä esittää kokoomus. Jos eduskunta hyväksyisi kokoomusedustajien esittämät muutokset, valtion menot paisuisivat 1,9 miljardilla eurolla.

– Oppositio on moittinut pitkin syksyä hallitusta menolisäyksistä ja kysynyt, mistä rahat kaikkeen hyvään. Samaan aikaan he ovat jatkuvasti esittäneet omia, suuria lisäyksiä, Aittakumpu huomauttaa.

Kansanedustaja pitää monia opposition esityksiä sinänsä hyvinä ja kannatettavina, mutta painottaa, että eduskunnan tulee pitäytyä hallituksen vastuullisessa talousarvioesityksessä.

Eduskunta käsittelee tällä viikolla valtion ensi vuoden budjettia ja sitä koskevia muutosehdotuksia.

Tähän mennessä kaikki muutosesitykset ovat kaatuneet äänestyksissä ja eduskunta on pysynyt hallituksen talousarvioesityksessä.