Keskustan Kivisaari suitsuttaa festivaaleille jaettua kahden miljoonan tukipottia: "Uskon, että ensi kesänä jytisee kovemmin kuin koskaan"

Korona-avustukset

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt taide- ja kulttuurifestivaaleille korona-avustuksina yhteensä 2 067 300 euroa. Avustusta sai 22 tapahtumajärjestäjää.

Keskustan kansanedustaja Pasi Kivisaari näkee tuen ministeriön arvostuksena tapahtumia kohtaan.

– Avustusten tavoitteena on auttaa toimijoita jatkamaan ja kehittämään toimintaansa sekä ylläpitämään työllisyyttä. Ministeriön selkeä tahtotila on kannatella tapahtumia parempaan huomiseen, Kivisaari toteaa.

Kivisaari on eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsen. Hän on työssään havainnut korona-ajan suuret haavat kulttuuri- ja taidefestivaalien järjestäjille.

– On aika vähättelevää todeta, että he ovat olleet kovilla. Rehellisempää on kuvata, että he ovat olleet keskellä alaan suuntautuvaa katastrofia. Kun tapahtuma elää tapahtumasta, ei kovin paljon jää jäljelle, jos tapahtumaa ei ole. Sama logiikka on tietenkin ollut nähtävissä myös liikunta- ja urheilutapahtumissa, hän muistuttaa.

Myönnettyjen avustusten mukana ovat myös Kivisaaren kotiseudulla Seinäjoella järjestettävät Tangomarkkinat ja Provinssi.

Kivisaaren mukaan tapahtumat ovat aluetaloudellisesti merkittäviä. Myös järjestäjät ovat määrätietoisesti kehittäneet toimintaansa ja hakeneet voimakkaasti uudistuksia.

– Moni tietää esimerkiksi Tangomarkkinoiden menestyksellisen historian. Nyt tapahtuma hakee uudistuksia, joilla vastataan yhä voimistuviin kuluttajaodotuksiin. Se on kunnioitettavaa ja rohkeaa, Kivisaari toteaa.

Myös Provinssi on pitkään ollut eteläpohjalainen menestystarina. Kivisaari toivoo, että koronatuki olisi myös heille sykäys tulevaisuuteen.

– Moni festivaalivieras odottaa Provinssin paluuta. Uskon, että ensi kesänä jytisee kovemmin kuin koskaan, Kivisaari päättää.