Keskustan johtoon pyrkivä Kaikkonen julistautui politiikan Rymy-Eetuksi – “Aion tehdä keskustasta poliittisen keskikentän johtajan“

Keskusta

Keskustan puheenjohtajaksi pyrkivä puolustusministeri Antti Kaikkonen, 45, sanoo haluavansa palauttaa keskustan itseluottamuksen.

– Tavoitteeni on nostaa keskusta poliittisen keskikentän ykköspuolueeksi, tavoitteeni on nostaa keskusta Suomen johtavaksi yleispuolueeksi.

Kaikkonen puhui torstaina medialle puoluetoimiston edustalla ja julkaisi pamfletin, jossa hän kertoo tiestään politiikassa ja ajatuksistaan keskustan politiikan suuntaviivoiksi.

Keskustan profiilin ytimeen pitää Kaikkosen mielestä tuoda asiat, jotka ovat syvintä keskustalaisuutta: perheiden ja lasten asiat, koulutusmahdollisuudet, kestävä luontosuhde ja rakentavampi tapa tehdä politiikkaa.

– Keskustan on torjuttava sekä vastuuton kulutuskeskeisyys että ilmastoahdistus ja tuotava myös tähän ympäristökeskusteluun oma kohtuuden ja tolkun viestinsä. Näitä teemoja keskustalta toivotaan, näillä teemoilla puolue myös nousee.

Isänmaan asioiden vakaata hoitoa Kaikkonen peräänkuuluttaa keskustalta myös jatkossa.

Oikeilla valinnoilla keskusta ei surkastu, vaan nousee keskikentän vahvimmaksi voimaksi, Uudeltamaan pitkän linjan keskustavaikuttaja korostaa.

– 2020-luvusta tehdään muuten keskustan vuosikymmen. Aion tehdä keskustasta poliittisen keskikentän johtajan, joka tuntee juurensa, mutta katsoo aina eteenpäin. Siitä tässä kampanjassa on kysymys.

Keskusta on ollut siipi maassa liian pitkään, Kaikkonen sanoo.

– On aika ryhdistäytyä, nostaa siivet ja ryhtyä töihin, sillä keskustaa tarvitaan.

– Tarvitaan kansanliikettä, joka arvostaa työn tekemistä, yrittämistä ja itsensä kehittämistä, mutta jolla on sydäntä myös yhteiskunnan heikompiosaisille.

Kaikkonen ennustaa jännittävää kisaa hänen ja vastaehdokkaansa, elinkeinoministeri Katri Kulmunin välille.

– Minulla on sellainen tuntu, että aika moni vielä miettii lopullista kantaansa tässä asiassa.

– Luulen, että päätökset tehdään vasta aivan viimeisten viikkojen aikana, mahdollisesti vasta kokouspaikalla, kun on kuultu ehdokkaiden viimeisetkin puheenvuorot.

Puheenjohtajakisaa on moitittu julkisuudessa myös tylsäksi, koska ehdokkaiden välillä ei ole ollut suuria eroja. Kaikkonen vakuutti medialle, että taisteluhenkeä löytyy.

– Kisaan on kaipailtu taisteluhenkeä, värinää ja väpinää. No sehän kyllä järjestyy. Ne jotka minut tuntevat, tietävät kyllä, että tarpeen tullen minusta löytyy myös keskustapolitiikan Rymy-Eetu.

– Rymy-Eetu, joka ei pelkää mennä myöskään epämiellyttäviin tilanteisiin ja joka ei menetä toivoaan ensimmäisten vastoinkäymisten kohdatessa. Keskustakin ehkä tarvitsee nyt ravistelua, rymistelyä, herätystä, sitä täältä kyllä pesee, Kaikkonen vakuutti.

Katri Kulmuni julkaisi omat kampanjateesinsä elokuun alussa.