Keskusta haluaa vetää valokuidun kaikkialle Suomeen – “Nopeat ja kohtuuhintaiset nettiyhteydet ovat 2000-luvun juokseva vesi“

Keskustan puoluevaltuusto

Kunnolliset tietoliikenneyhteydet ja mahdollisimman kattava valokuituverkko pitää ulottaa kaikkialle Suomeen, vaatii keskustan puoluevaltuusto kannanotossaan.

– Nopeat ja kohtuuhintaiset nettiyhteydet ovat 2000-luvun juokseva vesi. Ne ovat alueiden elinvoimaa vahvistavia tekijöitä, jotka pitää saada toimimaan koko maassa, puoluevaltuusto muistuttaa.

Päätöksiä nopeiden verkkoyhteyksien puolesta tarvitaan keskustan puoluevaltuuston mielestä jo tulevina kuukausina osana Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.

– Viimeistään korona-aika on osoittanut, että ihmisten, palvelujen ja työpaikkojen keskittämiselle on vaihtoehto. Koko maan voimavaroin toimiva yhteiskunta on kestävä niin inhimillisesti, taloudellisesti kuin luonnon kannalta. Tulevaisuutta on monipaikkainen Suomi, joka kestää paremmin myös tulevat mullistukset, puoluevaltuusto katsoo.

Monipaikkaisesti toimivan yhteiskunnan edistäminen on keskustan puoluevaltuuston mielestä Suomen tulevaisuuden tärkeimpiä linjavalintoja.

– Kyse on tasa-arvosta ihmisten ja maan eri osien välillä.

Puoluevaltuuston mielestä etätyön mahdollisuuksia tulee lisätä ja valtion tulee olla osaltaan etätyökehityksen kärjessä. Uudet valtion työtehtävät pitää perustaa niin, että ne eivät ole sidottu paikkaan.

– Monipaikkaisuuden esteet on purettava, jotta ihmiset voivat vapaasti valita missä asuvat, työtänsä tekevät tai vapaa-aikaansa viettävät. Se on keskustan linja.