Kempiltä kirjallinen kysymys paikallisten toimijoiden huomioimisesta Evon kansallispuistohankkeen suunnittelussa

Politiikka

Keskustan hämäläinen kansaedustaja Hilkka Kemppi on jättänyt kirjallisen kysymyksen paikallisten toimijoiden huomioimisesta Hämeenlinnan Lammilla sijaitsevan Evon kansallispuistohankkeen suunnittelussa. 

Alueen muuttuminen retkeilyalueesta kansallispuistoksi tulee vaikuttamaan alueen käyttömahdollisuuksiin, ja se on herättänyt paljon kysymyksiä esimerkiksi metsästyksen, metsähoidon, koulutuksen tai maankäytön osalta, Kemppi toteaa.

Kemppi kysyy ympäristöministeri Mikkoselta, millä tavoin paikalliset toimijat huomioidaan Evon kansallispuistoa suunniteltaessa, ja miten laadukas metsäalan koulutus, kannanhoidollinen metsästys, luontomatkailu ja retkeily turvataan kansallispuistoa kehitettäessä.

– On tärkeää, että esimerkiksi laadukas metsätalous ja sen koulutustoiminta, metsästys, matkailu ja alueen leirikäyttö turvataan Evolla jatkossakin, Kemppi sanoo tiedotteessa.

– Paikalliset tuntuvat olevan yhtä mieltä siitä, että Evon aluetta tulee kehittää. Evolle on tehty vastikään ainakin kaksi hyvää kehittämissuunnitelmaa, jotka nojaavat alueen vahvistamiseen luontoarvoja kunnioittavana retkeilyalueena. Näitä suunnitelmia tulisi tarkastella rinnakkain ympäristöministeriön kansallispuistohaaveiden kanssa, Kemppi toteaa.