Kärnä puolustaa metsästysoikeutta kansallispuistoissa – “Vastustajat käyttävät hirvittävää onnettomuutta keppihevosenaan“

Metsästys

Keskustan kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Kärnä puolustaa paikkakuntalaisten metsästysoikeutta kansallispuistoissa.

Kärnä on huolissaan vaatimuksista rajoittaa metsästystä kansallispuistoissa UKK-puistossa viikonloppuna tapahtuneen traagisen metsästysonnettomuuden jälkeen. Kärnän mukaan yksi traaginen onnettomuus ei voi olla peruste laittaa pohjoista luonnonkäyttöä uusiksi.

– Nyt metsästyksen vastustajat käyttävät hirvittävää onnettomuutta keppihevosenaan ja yrittävät rajoittaa ihmisten harrastusmahdollisuuksia, Kärnä puuskahtaa kannanotossaan.

– On tämä erikoista. Jos yhdelle metsästäjälle 350000:sta sattuu vahinko, ei se voi olla peruste rangaista koko metsästäjäkuntaa. On todella ikävää, että metsästys ja metsästäjät tuntuvat olevan jatkuvasti hyökkäysten kohteena, hän jatkaa.

Lappilaisedustaja korostaa, että pohjoisen kansallispuistojen metsästysoikeudet on luvattu säilyttää kun puistoja on aikanaan perustettu.

– Näistä lupauksista on pidettävä myös kiinni.

Kärnä huomauttaa, että kansallispuistoissa on tilaa kaikille liikkujille ja toivoo turistien ymmärtävän puistojen merkityksen paikallisille eränkävijöille.

– Se merkitys ei ole pelkästään kulttuurinen, vaan puistoissa tapahtuvalla pyynnillä on myös taloudellistakin merkitystä alueiden asukkaille. Kunnioitetaan siis toinen toistamme ja pidetään huolta, että kaikki voivat harrastaa omaa lajiaan turvallisesti.