Kansanedustaja Mäenpää kuultavana: "En ole loukannut mitään kansanryhmää"

Perussuomalaiset

Kansanedustaja Juha Mäenpää (ps.) ei katso loukanneensa mitään kansanryhmää, kun hän rinnasti turvapaikanhakijat ja vieraslajit eduskunnassa viime kesäkuussa pitämässään puheessa.

Mäenpään katsottiin rinnastaneen turvapaikanhakijat ja vieraslajit puheenvuorossaan.

Mäenpään mielestä on hyvä, että asia selvitetään.

– Tämä on paisunut äärettömiin mittasuhteisiin joidenkin ihmisten tulkinnoilla tästä puheesta. Mielestäni en ole loukannut mitään ryhmää enkä ole edes maininnut mitään kansanryhmää, Mäenpää sanoi toimittajille eduskunnassa poistuessaan perustuslakivaliokunnan kokouksesta.

Perustuslakivaliokunta kuuli Mäenpäätä tänään liittyen valtakunnansyyttäjän lupapyyntöön, että tämä voisi asettaa Mäenpään syytteeseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Mäenpään mukaan asian käsittely valiokunnassa oli asiallista.

Hän ei halunnut suoraan arvioida, onko kansanedustajien sananvapaus vaarassa.

– Itse koen niin, että olen käyttänyt sananvapauttani ja aion käyttää sitä jatkossakin. Jokaisen kansanedustajan on itse mietittävä, onko se vaarassa vai ei, Mäenpää sanoi.

– Hieman yllättynyt olen tämän asian laajuudesta ja siitä, minkälaiset mittasuhteet se on saanut. Kuitenkin käsittääkseni tämä on yhden henkilön Twitter-kommenteista lähtenyt liikkeelle, Mäenpää sanoi viitaten professori Martin Scheininiin.

Mäenpää ei halunnut avata perustuslakivaliokunnassa käytyjen keskustelujen sisältöä toimittajille.

– Niistä ei keskustella täällä käytävillä, ne jääkööt tuonne huoneeseen.